Slovenská speváčka Tina plánuje do konca roka vydať Unplugged CD 2004 - 2014. Novinka bude obsahovať staršie skladby v akustickej úprave a tiež novú pieseň Ďakujem.

Spomínaná skladba je coververziou 35 rokov starej maďarskej piesne, ktorú otextoval rapper a speváčkin manžel Separ. Interpretka, ktorá si užíva materskú dovolenku, sa chce prostredníctvom tejto piesne fanúšikom poďakovať za podporu. Na albume sa okrem Separa podieľali aj Jozef Engerer (gitara), Emil Esso Smoliga (beatbox), Robo Sarkozy (basgitara, kontrabas) a tiež vokalistky Veronika Adamičková a Laura Wengová.

"Verím, že sa dostane aj k ľuďom, ktorí nie sú prvoplánovo mojimi fanúšikmi, ale sú jednoducho fanúšikmi kvalitnej hudby a kvalitných umelcov, pretože všetci tí, ktorí sa na albume podieľali, presne takýmito umelcami sú," uviedla na margo nahrávky Tina. Album vyjde v limitovanej edícii, pričom o ďalšom náklade neuvažujú. Novinku si bude možné predobjednať od 30. novembra.


Tina dosiaľ vydala štyri štúdiové albumy. Debutová nahrávka s jednoduchým názvom Tina jej vyšla v roku 2004. O dva roky neskôr nasledoval úspešný album Chillin a v roku 2009 predstavila štúdiovku Veci sa menia. Jej zatiaľ posledným albumom je nahrávka S.E.X.Y. (2011), ktorú pokrstil súčasný premiér Robert Fico.

Tina má na konte viacero úspešných spoluprác, okrem iného s rapperom Rytmusom, s ktorým naspievala skladby ako Príbeh, Musíš mať nádej či Všetko má svoj koniec. Rodáčka z Prešova má za sebou už aj filmový debut. Zahrala si v snímke Lóve (2011) režiséra Jakuba Kronera.

Tina - Unplugged CD 2004 - 2014:

01. Ďakujem
02. Ty tiež
03. Viem, že povieš áno
04. Mám ťa v hlave
05. Chápeš/Závislý/Stačí tak málo
06. Hudba
07. Feel Like Makin Love
08. Si sám
09. Sám sebou/Jemiedno so mnou Separ
10. Príbeh/Sexy/Všetko má svoj koniec

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/TinaChill

Súvisiaci interpreti: Tina