Americká formácia Steel Panther sa už túto sobotu predstaví v bratislavskom Majestic Music Clube. So sebou prinesie šou plnú vtipných textov a prehnanej pódiovej prezentácie parodujúcej životný štýl heavy metalových interpretov z 80. rokov minulého storočia.

Aktuálne turné metalisti odštartovali 4. februára v holandskom Groningene. "Ako lepšie sa dá naštartovať európske turné, než v krajine drog a slávy," uviedol vtedy basgitarista Lexxi Foxx. V rámci koncertnej šnúry Spreading The Disease Tour kapela zavíta aj do Nemecka, Francúzska, Španielska či Veľkej Británie. Výnimkami nebudú ani Slovensko a Česká republika. V Prahe sa formácia predstaví už dnes, v Brne o deň na to a v Bratislave sa jej koncert uskutoční 1. marca.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

V roku 2012 boli Steel Panther ocenení ako Najlepšia živá kapela na Loudwire Music Awards a porazili tak mená ako Iron Maiden, Metallica či Tool. Koncerty tejto formácie sú dokonca až také nevyspytateľné, že na pódium sa občas dostanú aj fanúšikovia. To sa napríklad stalo v meste Kansas City, kde priestor dostal talentovaný 11-ročný hudobník, ktorý vyzval gitaristu kapely na súboj sól.

Skupina Steel Panther vznikla v roku 2000 pod názvom Metal Shop a jej zostavu tvoria Michael Starr, Satchel, Lexxi Foxx a Stix Zadinia. Hudobníci debutovali v roku 2003 albumom Hole Patrol, po ktorom nasledovali nahrávky Feel The Steel (2009) a Balls Out (2011). 1. apríla by mali vydať svoju štvrtú štúdiovku All You Can Eat

Kapela sa teší veľkej obľube fanúšikov a svoj kultový status iba potvrdila hosťujúcimi vystúpeniami takých hviezd ako Steven Tyler (Aerosmith), Paul Stanley (Kiss), Corey Taylor (Slipknot), Tom Morello (Rage Against The Machine) či Chester Bennington (Linkin Park).


Zdroj: SITA, PR, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/steelpantherkicksass

Súvisiaci interpreti: Steel Panther