Aidan Turner - tak znie meno talentovaného chlapca, ktorého na pódium počas svojho koncertu "vytiahla" heavy metalová kapela Steel Panther a ktorý všetkým vyrazil dych. Na to, či sa podobný talent nájde aj na Slovensku nebude treba dlho čakať. Steel Panther u nás totiž vystúpia už 1. marca.

Formácia Steel Panther je známa svojim špecifickým zmyslom pre humor a recesiu a koncertami plnými prekvapení. Počas vystúpenia v Kansas City sa tak rozhodla na pódium pozvať iba 11-ročného mladíka, ktorý držal v rukách ceduľu s nápisom: "Vyzývam Satchela (gitaristu kapely, pozn. red.) na súboj gitarových sól". Výsledok šokoval nielen ich, ale aj celý trojtisícový dav fanúšikov.

Video, ktoré od decembra na YouTube videli už takmer 2 milióny užívateľov, natočil Aidanov otec. Zobrazuje chlapca ako hrá sólo zo skladby Eruption (Van Halen). Kapela však bola tak uchvátená mladíkovým talentom, že spoločne s ním zahrala aj cover klasického hitu The Kinks - You Really Got Me.


Skupina Steel Panther vznikla v roku 2000 pod názvom Metal Shop a jej zostavu tvoria Michael Starr, Satchel, Lexxi Foxx a Stix Zadinia. Sú známi predovšetkým svojimi vtipnými textami a parodovaním životného štýlu heavy metalových interpretov z 80. rokov minulého storočia. Debutovali v roku 2003 albumom Hole Patrol, po ktorom nasledovali nahrávky Feel The Steel (2009) a Balls Out (2011). Ešte pred aktuálnym turné vydá formácia svoj štvrtý album s názvom All You Can Eat.

Novinku kapela 1. marca predstaví aj na svojej slovenskej premiére. Koncert v bratislavskom Majestic Music Clube bude súčasťou európskeho turné Spreading The Disease, ktoré štvorčlenná formácia odštartuje 4. februára v holandskom Groningene. Ak chcete byť na Aidanovom mieste a ukázať svoj talent, chystajte si cedule.

Vstupenky na koncert v Bratislave:  Predpredaj.sk  

Zdroj: Digitalspy.co.uk, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Steel Panther