Tri špinavé mená tak spravili prostredníctvom dokumentu o nahrávaní ich zatiaľ posledného albumu Navždy. Ego okrem toho predstavil aj ďalšiu ukážku z kompilácie Podzemgang a bohatú domácu ponuku dopĺňajú Supa, Zverina, Pio Squad či Plexo s Mugisom. V zámorí zažiarili Common a John Legend, ktorí získali spoločne Oscara.

Spomínaný dokument o nahrávaní albumu Navždy od Kontrafaktu sa volá Dokázať nemožné a nakrútil ho Romeo, ktorý režíroval aj prvý klip KF Dáva mi. Takmer hodinová snímka obsahuje okrem záberov z nahrávania albumu, nakrúcania videí a koncertov aj komentáre Rytmusa, Ega a Anysa k vzniku jednotlivých skladieb.

Kontrafaktu - Dokázať nemožné

Ego aj tento týždeň zverejnil ďalší videosingel z kompilácie Podzemgang, ktorým sa stal skladba Iné hodnoty. V nej sa na mikrofóne predstavila mladá speváčka/rapperka Aless, pričom samotný Ego tentoraz zohral rolu producenta.

Aless - Iné hodnoty

Už sú to viac ako dva mesiace, odkedy Supa vydal svoj sólový debut Čierne dni. No až teraz sme sa z neho dočkali prvého klipu, ktorý vznikol ku skladbe Spitmode vo Vecovej produkcii. Funkčný veterán si okrem toho vo videu aj spolu s ďalšími známymi menami z domácej scény zahral.

Supa - Spitmode

Pio Squad koncom minulého roka navštívili Bangladéš, kde rozbehli charitatívny projekt na podporu vzdelávania detí v centre Čalantika v hlavnom meste Dháka. Počas pobytu v tejto chudobnej krajine taktiež nakrútili klip k novej skladbe, ktorá nesie názov práve po tomto centre.

Pio Squad feat. Erlik & Clonz Fahim - Čalantika

Novú skladbu aj s videom má aj Zverina. Novinka sa volá Ulica a na refréne sa v nej predstavil Refew, pričom produkciu si vzal na starosť Elpe.

Zverina feat. Refew - Ulica

LA4 a DJ Wich vydali vlani spoločný album Panorama, ktorý obsahoval aj singel Energie s hosťujúcimi Pauliem Garandom a Elpem. Teraz sa táto skladba dočkala aj oficiálneho remixu, v ktorom namiesto Garanda rapuje trojica Tono S, Refew a Indy.

LA4 & DJ Wich feat. Tono S, Refew, Indy & Elpe - Energie (Remix)

Plexo a Mugis momentálne pripravujú pokračovanie ich spoločného albumu Kopanec múzy. Prvou ochutnávkou z neho sa stala skladba Od života, ktorú vypustili priamo vo forme klipu.

Plexo & Mugis - Od života

V nedeľu v noci spoznal svet nových držiteľov Oscarov, medzi ktorými boli aj Common a John Legend. Tí si odniesli prestížne ocenenie za skladbu Glory z filmu Selma, ktorú na ceremoniáli predstavili aj naživo.

John Legend & Common - Glory (live at The Oscars 2015)

Ghostface Killah a BadBadNotGood vydali v utorok spoločný album Sour Soul, z ktorého ešte tesne predtým predstavili poslednú ukážku v podobe skladby Street Knowledge. V tej hosťuje chicagský rapper a producent Tree, ktorému zhodou okolností vyšla v rovnaký deň štúdiovka Trap Genius.

Ghostface Killah & BadBadNotGood feat. Tree - Street Knowledge

Maká aj Ghostova "dvojička" z Wu-Tang Clanu - Raekwon. Ten totiž najprv cez víkend oznámil, že jeho dlho očakávaná šiesta sólovka Fly International Luxurious Art dorazí 28. apríla, a následne predstavil aj nový singel. Je ním skladba Wall To Wall, v ktorej mu asistujú French Montana a Busta Rhymes.

Raekwon feat. French Montana & Busta Rhymes - Wall To Wall

A Wu-Tang do tretice, i keď tentoraz už nie v hlavnej úlohe. Cannibal Ox predstavili ďalší track z albumu Blade Of The Ronin, ktorý vyjde budúci týždeň. Najnovšie sme tak mali možnosť počuť záležitosť s názvom Blade: Art Of Ox, v ktorej hosťujú El Da Sensei a Tame One z Artifacts a tiež U-God. O beat sa postaral Black Milk.

Cannibal Ox feat. Artifacts & U-God - Blade: Art Of Ox

V utorok vydal album aj Fashawn, konkrétne druhú sólovku The Ecology. Z nej ešte predtým predstavil singel Something To Believe In, do ktorého si pozval Nasa a Aloe Blacca. V deň vydania albumu potom zverejnil aj krátky dokument mapujúci jeho život.

Fashawn feat. Nas & Aloe Blacc - Something To Believe In

Fashawn - The Ecology Documentary

Murs je už rok členom labelu Strange Music, prostredníctvom ktorého vydal zatiaľ spoločný album s ¡Mayday!. Teraz predstavil aj sólový track s výstižným názvom The Strangest, ktorý by sa mal objaviť aj na jeho pripravovanej novej štúdiovke.

Murs - The Strangest

Konečne sme sa dočkali aj novej skladby od Seana Pricea. Track sa volá Anderson Silva, hosťuje v ňom Havoc z Mobb Deep a o produkciu sa postaral Alkota.

Sean Price feat. Havoc - Anderson Silva

Po dlhšom čase sa o slovo prihlásil aj Elzhi, ktorý by mal tento rok konečne vydať nový album. Novinka sa má volať Lead Poison a prvou ukážkou z nej je track February.

Elzhi - February

Ako sme písali nedávno, Rapper Big Pooh a producent Apollo Brown spojili sily a nahrali spoločný album Words Paint Pictures, ktorý vyjde o mesiac. Druhou ukážkou z neho je skladba Augmentation, ku ktorej u6 vzniklo aj video.

Rapper Big Pooh & Apollo Brown - Augmentation

Na záver tu ešte máme novú skladbu od Ashera Rotha s názvom Blow Yr Head. Tú produkoval jeho obľúbenec Nottz. Že by šlo o predzvesť o pokračovanie ich spoločnej EP nahrávky Rawth?

Asher Roth - Blow Yr Head

Autor: Miguel Mitchél
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Common, Kontrafakt