Organizátori rakúskeho festivalu Nova Rock, ktorý je jedným z najväčších rockových a metalových podujatí v Európe, dnes dokonale šokovali všetkých svojich fanúšikov. Ukázali totiž, že im nechýba zmysel pre humor a recesiu, keď do programu medzi hlavných hviezdy 10. ročníka zaradili vystúpenie Davida Hasselhoffa.

Informácia o koncerte známeho hrdinu seriálov Knight Rider a Baywatch vyvolala na sociálnych sieťach nielen medzi rakúskymi fanúšikmi podobný ošiaľ, ako keď sme na Hudba.sk ako prví zverejnili správu o tom, že Hasselhoff v lete privezie hviezdy 80. a 90. rokov do Orechovej Potône.

Kuriózna je najmä informácia, že David Hasselhoff vystúpi na jednom z dvoch hlavných pódií po metalovej legende Iron Maiden. Reakcie ľudí na toto dramaturgické salto sú rôzne, za všetko hovorí výmena názorov na Facebook stránke slovenského PR manažéra Nova Rocku Tomáša Holetza. "WTF? Z vrcholu hory strmhlav na dno," reagoval jeden z pobavených fanúšikov, na čo Holetz reagoval veľmi trefne: "Práveže z vrcholu hory rovno do susednej galaxie!!" Tomuto popisu ostatne zodpovedá aj vtipný vizuál, s ktorým organizátori novinku zverejnili na sociálnych sieťach.

David Hasselhoff je veľkým výstrelkom Nova Rocku Zdroj: Facebook

Ukázali, že jubileum netreba brať smrteľne vážne


Jedno je isté - bude to zážitok, aký návštevníci Nova Rocku ešte nezažili. Okrem celebrity prezývanej The Hoff tento rok vystúpia aj iné projekty, ktoré oproti minulým ročníkom pridajú festivalu nový zábavný rozmer. Jedným z nich bude napríklad formácia Emergency Gate v spoločnom koncerte so spevákom Haddawayom, ktorý sa preslávil hitom What is Love?. Aj tomto prípade ide jednoznačne o spestrenie programu v recesistickom štýle, ktorým sa organizátori rozhodli odľahčiť jubilejný 10. ročník.

Festival sa uskutoční od 13. do 15. júna v areáli Pannoniafields II pri mestečku Nickelsdorf (len 41 km od Bratislavy) a z kapiel, ktoré na Nova Rocku prekvapením nie sú, sa okrem spomínaných Iron Maiden predstavia aj Black Sabbath, Slayer, Limp Bizkit, Soundgarden, The Prodigy, The Offspring, Rob Zombie, Mando Diao a mnohí ďalší. Na svoje si teda rozhodne prídu aj tí, ktorí si pri mene David Hasselhoff len neveriacky ťukajú na čelo.

PS: Pozdravujeme užívateľa Angryagain1976!

Text: Hudba.sk (zdroj: Facebook, archív)
Foto: archív - Facebook.com/celebrate80s90s

Súvisiaci interpreti: David Hasselhoff