Ak ste doposiaľ nepočuli o mladej speváčke Nike Karch, tak je najvyšší čas to napraviť. Jej nový singel a videoklip U teba bývam je dôkazom, že ženská krása a príťažlivosť nemusí byť prezentovaná len vulgárnym spôsobom. Vydarenú skladbu s moderným elektronickým zvukom dopĺňa umelecké video, v ktorom dominuje tajomnosť a pôvab.

Mladá speváčka Nika Karch pochádzajúca z Michaloviec po úspešnom celoslovenskom turné s Cigánskymi diablami a Desmodom prichádza s novým videoklipom ku skladbe U teba bývam. Okrem speváčky si v ňom zahrala aj talentovaná vzdušná tanečnica Ariadna Vendelová z Košíc. Pozrite si klip v premiére na Hudba.sk.


"Na tejto skladbe sa textovo podieľal Miro Kšiňan, s ktorým spolupracujem už dlhšiu dobu. Bola som trošku prekvapená, lebo napísal text na moje pomery dosť odvážny, ale myslím si, že vystihuje atmosféru tejto skladby. Hudbu zložili Viktor Milosavljevič s Marekom Hradským," predstavila skladbu Nika Karch.

Klip sa natáčal na východe Slovenska v Michalovciach a  v Košiciach. "Natáčanie bolo dosť náročné, napríklad len scény s tanečnicou Ariadnou, ktorá klipu dodala iný rozmer, sa natáčali celé tri dni. Časť klipu sa točila aj v byte môjho brata, takže som sa tam cítila ako doma," povedala s úsmevom Nika a dodala: "Aj touto cestou by som sa chcela poďakovať šikovnému Altway creative teamu za produkciu videoklipu. Hlavne režisérovi Mišovi Holečkovi, ktorý prišiel s geniálnymi nápadmi. V najbližších dňoch sa spolu chystáme natočiť ďalší klip, na čo sa už teraz veľmi teším."

Chce byť INÁ

Nika Karch v týchto dňoch dokončuje svoj debutový album s názvom INÁ. "Tento album vznikal dlhé obdobie, v podstate od roku 2009, a je vyjadrením tejto etapy môjho života. Texty sú hlavne o tom, čo som cítila a prežívala. Chcela som túto časť môjho života nejako uzavrieť a myslím si, že vydanie CD je ten najlepší spôsob," prezradila Nika.

Koncertovanie sa Nike natoľko zapáčilo, že po turné s Desmodom a Cigánskymi diablami, ktoré skončilo v marci, chystá na jeseň ďalšie. "Áno, chystáme na jeseň celoslovenské turné s jednou slovenskou legendou. Momentálne prebiehajú rokovania a je to na dobrej ceste. Nechcem prezrádzať viac, pokiaľ to nebude stopercentné," tajomne poznamenala Nika Karch, ktorá sa by sa v prípade podpory rádií mohla stať zaujímavým osviežením slovenskej scény. Súhlasíte?

Informácie, fotografie a videoklip pre Hudba.sk poskytol manažér speváčky Boris Karch. Pôvodný text bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Nina Marková

Súvisiaci interpreti: Nika Karch