Hudobné vydavateľstvo Kompakt určovalo na prelome tisícročí smer techna a house music a dnes na ňom svoju hudbu vydávajú mená ako GusGus, Pet Shop Boys, The Orb, Panda Bear a veľa ďalších. Patrí medzi nich aj britský producent a dídžej Dauwd, ktorý 22. mája zahrá na pozvanie Leporelo_FM Party v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Dauwd, narodený v USA, s koreňmi v Iraku a momentálne pôsobiaci v Londýne, vydal svoju prvú EP nahrávku What's There na londýnskom dubstepovom labeli Picture Music v roku 2011. Jeho track Ikopol z tejto kolekcie pritiahol pozornosť svetových mien ako Gilles Peterson, Caribou alebo Nick Hoppner (Ostgut Ton) a média ako Mixmag alebo XLR8R mu dali veľmi pozitívny feedback.

Šéf labelu Kompakt Michael Mayer track zaradil do svojho mixu pre Faze Magazine a na Slovensku sa tento track dostal aj do rotácie Rádia_FM. Nasledoval release na kultovej značke Ghostly International a momentálne Dauwd pôsobí pod známym kolínskym impériom Kompakt, kde vydal už tri tituly.

Dauwd príde premiérovo na Slovensko 22. mája a v Nu Spirit Clube na Leporelo_FM Party. Spolu s ním zahrajú aj Michael Priest (Hochspannung!), Nada El (slu:t), Gambo (Modular) a všetci traja protagonisti Leporelo_FM show na Rádiu_FM - Milos, Skank a Baltazar.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Miloš z Leporelo_FM.