Už v piatok 29. mája je tu opäť obľúbený festival v Mlynskej doline, ktorý priamo na miesta s najväčšou koncentráciou študentov na Slovensku každoročne prináša niekoľkohodinový maratón koncertov a zábavy.

Legendárna akcia sa tento rok koná pod novým názvom HudBA na Mlynoch, návštevníkom však tradične ponúkne nielen nabitý hudobný program, ale aj skvelú atmosféru a kvalitné pivo. Na obľúbenom festivale študentov, ktorý má už vyše 20-ročnú tradíciu, odpália svoje hity overené festivalové kapely Horkýže Slíže a Inekafe, ale aj Karpina, ktorá si v Mlynskej doline zahrá po prvýkrát.

"Na akciu HudBA na Mlynoch sa veľmi tešíme, preto sme vybrali tie najväčšie hity z nášho repertoáru. Publikum si užije aj našu pyrotechnickú šou. V našom programe nebudú chýbať ani špeciálne kostýmy, ktorými je Karpina povestná. Keďže na festivale zahráme po prvýkrát, záleží nám na tom, aby publikum bolo maximálne spokojné. Okrem bratislavských návštevníkov sem chodia tisíce študentov z internátov a medzi nimi budú určite aj takí, ktorí Karpinu nikdy nevideli naživo," hovorí Peter Deák, líder kapely Karpina.

Na vystúpenie pod internátmi sa teší aj Peter "Kuko" Hrivňák, frontman skupiny Horkýže Slíže. "Mestské festivaly máme radi. Predvedieme novú šou, s ktorou vystupujeme až do októbra. Program meníme dva až trikrát do roka, aby to ľudí stále bavilo. Keď sa pozriete na ostatné kapely, máte pocit, že Horkýže Slíže sú iní, ale možno my sme tí normálni a oni sú iní. Mnohé kapely kašlú na rôzne špeciality a prekvapenia. Teda česť výnimkám. Fanúšikovia Horkýže Slíže sú práve zvedaví na to, čo tí exoti zase vymysleli. Dúfam, že ich nesklameme," hovorí Kuko.


Začiatkom 90-tych rokov bol festival známy ako Parkotéka a konal sa na rovnakom mieste ako dnes, teda v Mlynskej doline. V roku 1996 sa jeho názov príchodom generálneho partnera sa zmenil na Bažant na Mlynoch. Tento ročník festivalu pokračuje už pod novým názvom HudBA na Mlynoch. "Legendárna študentská akcia je tu opäť, s novým názvom, ale so starou dobrou kombináciou: hudba, pivo, zábava a neopakovateľná atmosféra, ktorá trvá vyše 20 rokov. Žiaľ, bez generálneho partnera nie sme schopní pokryť všetky výdavky spojené s podujatím. Preto sme boli nútení dať vstupné aspoň v symbolickej výške 3 eurá. Veríme, že to pochopíte," vysvetlil organizátor festivalu Andrej Pagáč.

Zábavu na festivale HudBA na Mlynoch si v piatok užijú milovníci rôznych štýlov hudby. Na hlavnom pódiu vystúpia populárne kapely, vo vestibule si vychutnáte ľudovú hudbu, v Unique clube dávku modernej muziky a v kryte pod terasou hudbu v štýle house. Celý program si môžete pozrieť nižšie. Na festival premávajú linky MHD číslo 31, 39 a 139.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

(Poznámka: Pri kúpe troch vstupeniek je štvrtá zadarmo. Cena lístka priamo na mieste stojí 3 eurá.)

Pozrite si, ako to na festivale vyzeralo minulý rok:


Program festivalu HudBA na Mlynoch, 29. 5. 2015

Hlavné pódium

15:45 - DLB
16:25 - Kam z konopí
17:05 - Intrepid
17:45 - Pipes and Pints
18:45 - From Our Hands
19:45 - Smola a Hrušky
20:45 - Karpina
21:45 - Inekafe
22:45 - Horkýže Slíže
00:00 - Kmeťoband

Vestibul
Kozovanka
DJ Miles

Unique
Robert Burian
DJ Eeoo

Kryt
Mad Skill
DJ Sanchez

Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

hudBA na Mlynoch 2015 Zdroj: PR

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, Inekafe