Chlapčenská skupina United 5 maká na plné obrátky a pripravuje veľkolepú koncertnú šou po Slovensku a Česku. Prvé narodeniny oslávi United5 na debutovom turné, na ktorom speváci predvedú skladby z prvého albumu. Pätica hudobníkov je teraz zatvorená v štúdiu, kde spolu s producentom Andym Murrayom tvoria a nahrávajú nové skladby.

"Momentálne nahrávame ďalšie skladby, je super, že od základov si tvoríme pesničky spolu s Andym. Bude v nich tak aj kúsok každého z nás. Fanúšikovia si ich budú môcť vypočuť na turné, ktoré chystáme. Pripravujeme aj nové choreografie a celý program, bude to veľká šou," uviedol Mário Bendík z United 5. "Môžete sa tešiť na skladby v rôznych štýloch ako je napríklad funky či alternatívny pop. To by ste od boybandu nečakali," doplnil s úsmevom Peter Juhás.  

Piati speváci majú na konte tri single - Longest Summer, Can You Hear Me a Name In The Sand. Obľúbené skladby už vydali aj v EP balíku, ktorý si fanúšikovia môžu zakúpiť aj s novou akustickou verziou debutovej skladby Longest Summer. Obľúbené piesne nebudú chýbať ani na ich prvom česko - slovenskom turné. Fanúšikovia sa môžu tešiť na originálnu koncertnú šou s množstvom noviniek.

"Na prvé turné po celom Česku a Slovensku chystáme 25 skladieb. Momentálne pracujeme tiež na zostavení šou. Vyzerá to veľmi zaujímavo a určite budete prekvapení. Názov turné zatiaľ nemáme vymyslený, možno by nám v tom mohli pomôcť naši fanúšikovia," vyzýva Norbert Brand. "Bude to obrovská šou aj so svetelnými efektmi a vždy s iným prekvapením. Prvý rok existencie oslávime vlastným koncertným turné a debutovým CD. Na každom koncerte v rámci turné pokrstíme jedno CD, ktoré priamo na mieste buď niekomu venujeme, alebo vydražíme," prezradil Matt Bláha.    


Mário Bendík, Matt Bláha, Norbert Brand, Marthy Duffek a Peter Juhás nedávno predstavili nový singel a klip Name In The Sand. So selfie videoklipom zároveň odštartovali veľkú letnú súťaž pre fanúšikov. Speváci vyzvali svojich priaznivcov, aby všetky svoje letné zážitky nakrúcali na telefón či kameru a vytvorili tak vlastnú verziu videoklipu k spomínanej skladbe.

"Súťaž sa rozbehla veľmi dobre, máme množstvo ohlasov od fanúšikov. Predpokladáme, že súťažných videí bude naozaj veľa. Každý videoklip, ktorý vyhodnotíme ako najlepší, získa VIP vstupenku na koncert a k nemu 5 vstupeniek pre kamarátov. Lístky na debutové turné budú v predaji v júli," uzavrel Roman Rossi, producent United 5.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.

Foto: Nemoros