Na slovenskej scéne pomaly doznieva spor, v ktorého centre stojí Rytmus. Do konfliktu sa po jeho boku zapojil aj Separ, ktorý sa však už momentálne sústredí na svoju pripravovanú druhú sólovku. Z nej stihol predstaviť titulnú skladbu Pirát. S čerstvým singlom prišli aj AMO, v zámorí zaujali J. Cole, Talib Kweli, Ja Rule alebo Black Milk.

Začneme u AMO, ktorí minulý týždeň vydali svoj štvrtý album s názvom Rok Nula. Na ňom sa nachádza aj skladba Femme Fatale, do ktorej si pozvali ako hosťa Juraja Benetina z kapely Korben Dallas. O produkciu sa postarali Damalistik a Djei Gogo. Chalani už k tejto podarenej veci natočili aj klip, ktorého premiéra sa uskutoční 11. októbra v rámci krstu albumu v bratislavskom MMC. Vstupenky na akciu kúpite TU.

AMO feat. Juraj Benetin - Femme Fatale

Separ debutoval ako sólový interpret iba vlani koncom októbra albumom Buldozér, no momentálne člen DMS a Gramo Rokkaz už pracuje na druhej sólovke s názvom Pirát. Prvým singlom z pripravovaného albumu sa stala rovnomenná skladba, o ktorej produkciu sa postaral DJ Wich.

Separ - Pirát

Z domácej scény tu máme tento týždeň ešte jednu novinku, konkrétne je ňou nové video od trnavského jazdca Torulu. Ten sa rozhodol zvizualizovať skladbu Čistá špina z albumu Z kanála hore. V klipe, rovnako ako v samotnom tracku, mu asistuje ďalší trnavský reprezentant Boy Wonder. Pre úplnosť treba dodať, že skladbu produkoval Masif.

Torula feat. Boy Wonder - Čistá špina

J. Cole vydal tento rok kvalitný album Born Sinner, k vrcholom ktorého patrila aj skladba Crooked Smile s hosťujúcimi zvyšnými dvoma členkami skupiny TLC. Teraz sa táto vec dočkala aj videoklipu, ktorý má formu krátkeho filmu.

J. Cole feat. TLC - Crooked Smile

Nový klip predstavil aj Talib Kweli, ktorý si najnovšie zo svojej aktuálnej štúdiovky Prisoners Of Conscious vybral ako adepta na video skladbu Turnt Up. Klip vznikol v japonskom Tokiu, pričom Talib ho režíroval spolu s Kenzim Sonodom.

Talib Kweli - Turnt Up

Ja Rule je síce von z väzenia už od mája, no až doteraz sa hudobne nijak neprejavil. V priebehu uplynulého týždňa však vypustil do sveta hneď dve nové skladby - Fresh Out Da Pen a Eerrthang. Zatiaľ čo prvá menovaná zaznamenala pozitívne ohlasy, o tej druhej sa to už povedať nedá. Však posúďte sami.

Ja Rule - Fresh Out Da Pen

Ja Rule - Eerrthang

K jedným z najočakávanejších albumov jesene určite patrí No Poison No Paradise od Black Milka, ktorý svoju novú sólovku vydá už 15. októbra. Ako ochutnávku z nej tu máme njanovšie temnú skladbu Dismal. Tú si samozrejme tento reprezentant Detroitu aj produkoval.

Black Milk - Dismal

Evidence a The Alchemist vydajú v novembri svoj dlho očakávaný spoločný album pod hlavičkou Step Brothers. Najnovšie však dali dokopy takmer 13-minútovú skladbu Nothing To See / Hear, ktorá vznikla pri príležitosti Evidenceovej spolupráci s odevnou značkou Diamond Supply Co. Track nebude súčasťou albumu Lord Steppington.

Step Brothers - Nothing To See / Hear

Na záver si predstavíme nové EP od britskej speváčky Estelle. Tá sa rozhodla poskytnúť nahrávku Love & Happiness Vol. 2: Waiting To Exhale voľne na stiahnutie, aby tak svojim priaznivcom skrátila čakanie na nový album. EP obsahuje tri skladby a ako hostia sa na ňom predstavili Jeremih a Jim Jones.

Estelle - Love & Happiness Vol. 2: Waiting To Exhale

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: AMO, Ja Rule