Rodený Sicílčan Mario Biondi sa už 25. novembra predstaví v bratislavskom Ateliéri Babylon v rámci exkluzívneho koncertného cyklu City Sounds. V metropole Slovenska vystúpi pri príležitosti vydania svojho ostatného albumu Sun.

Mario Biondi začal so spevom v kostolných zboroch a neskôr vystupoval na turné popredných talianskych umelcov. V roku 1988 predskakoval na talianskych koncertoch Ray Charlesa. Napokon zúročil svoje hudobné skúsenosti, štúdium angličtiny a po pokusoch s disko definitívne prerazil v roku 2006 albumom Handful of Soul. Správne namiešaný koktejl originálnych i prevzatých skladieb bol skvelo prijatý a okamžite mu vyniesol niekoľko platinových platní.

Rok 2007 bol pre Maria zlomový – vystúpil vo veľkých projektoch, na festivale San Remo a vydal živý dvojalbum I Love You More doprevádzaný The Duke Orchestra. Úspešná bola aj jeho nahrávka If (2009), na ktorej sa podieľali hudobníci z viacerých krajín. Vyznačuje sa vrúcnym a vášnivým soul-jazzovým feelingom. Album priniesol Mariovi obrovskú publicitu a úspech korunovaný spoluprácou s Blueyim – lídrom preslávenej formácie Incognito na remixe skladby No' Mo' Trouble. Hit dobyl talianske hitparády.

Bluey, nadšený spoluprácou ponúkol Biondimu možnosť podieľať sa na nahrávke k 30. výročiu kapely Incognito. Biondi nahral duet s Chaka Khan a sólovo skladbu Can't Get Enough velebenú londýnskymi rádiami. Naspieval aj skladby pre štúdiá Disney a spolu vydal osem albumov. S tým posledným s názvom Sun príde aj 
do bratislavského Ateliéru Babylon v rámci exkluzívneho koncertného cyklu City Sounds, pre ktorý organizátori pozvali aj ďalšie hviezdy ako Andreas Varady Trio (11.10.), Branford Marsalis (17.11.) či Cassandra Wilson (11.12.).


Informácie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek, organizátor projektu City Sounds.

Foto: Facebook.com/mariobiondiofficial

Súvisiaci interpreti: Mario Biondi