Britský umelec Simon Green, známy pod pseudonymom Bonobo, vystúpi 27. marca v Bratislave. Rovnako ako na tohtoročnej Pohode, aj v Starej tržnici sa predstaví s kompletnou kapelou. Agentúra Ore Pole podujatie ohlásila v pondelok predpoludním a za prvé dve hodiny sa predalo 300 z celkovej kapacity takmer 1500 vstupeniek.

Simon Green, známy ako Bonobo, je britský hudobník, producent a DJ, ktorý patrí medzi najvýraznejších zástupcov trip-hopu a downtempovej elektroniky. Zástupca prestížneho nezávislého vydavateľstva Ninja Tune má na konte úspešné albumy Animal Magic (2001), Dial 'M' for Monkey (2003), Days to Come (2006), Black Sands (2010) a The North Borders (2013). Podľa BBC je práve Bonobova tvorba ideálnym východiskovým bodom pre každého, kto si zatiaľ nenašiel cestu k elektronickej hudbe.


Bonobo často spolupracuje s vynikajúcimi, neopočúvanými vokalistkami ako sú Bajka, Andreya Triana alebo Szjerdene, ktorá ho sprevádzala aj v lete na trenčianskej Pohode. Premiérovo sa však na Slovensku predstavil už v roku 2008 na festivale Wilsonic. Na jeho najnovšom albume The North Borders, ktorý vyšiel v marci, okrem Szjerdene hosťuje tiež kráľovná neo soulu Erykah Badu alebo hudobník Grey Reverend.

Prvých sto vstupeniek na marcové vystúpenie Bonoba v Bratislave sa predávalo za uvádzaciu akciovú cenu 15 eur, ďalších dvesto za 20 eur. Aktuálna cena lístkov je 25 eur.


Zdroj: Ore Pole, SITA
Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bonobo