Už tento štvrtok, 28. novembra, sa v bratislavskom Subclube vďaka organizátorom festivalu Pohoda uskutoční koncert troch skvelých kapiel reprezentujúcich rôzne žánre alternatívnej hudby. Hlavnou hviezdou je dánska skupina Broke, balansujúca medzi post-punkom a temnou elektronikou, zahrajú aj post-rockoví The Ills a IDM projekt Isobutane.

Broke patrí k sviežim projektom bohatej dánskej elektronickej scény. Dvojica Simon Littauer a Mads Bergland, ktorú na koncertoch dopĺňa bubeník Nikolaj Montin, už spolupracovala napríklad so speváčkou , ktorá sa tento rok predstavila aj na Bažant Pohode. "Vždy ma inšpirovali, pretože sú sakramentsky šikovní a cool," komentovala kooperáciu na úspešnom singli Let the Youth Go Mad.


Dáni priletia do Európy zo západného pobrežia Spojených štátov, kde v štúdiu v Los Angeles pracovali na novom albume. "Chceme, aby znel ako The Prodigy z roku 2020," opísali nové nahrávky v rozhovore pre Rádio_FM. Na ochutnávku nového materiálu sa môžu tešiť aj fanúšikovia v Bratislave.

"Určite príďte, bude to veľmi hlučné. Budú tam traja chlapíci, ktorí vám chcú zahrať a užiť si to spolu s vami. Bude to raveové, energické, temné, noiseové. Keď budete chcieť poriadny hluk, tak ho dostanete. Keď budete chcieť tancovať, tak vás roztancujeme. A pravdepodobne zahráme aj jednu celkom novú skladbu," pozývajú Broke na koncert v Subclube.

Program večera otvorí domáca skupina The Ills. S novým basgitaristom Petrom Berákom, ktorý nahradil Filipa Drábeka, odohrá kapela poslednýkrát svoj súčasný program a až do konca januára si dá koncertnú prestávku. "Na tento koncert sa fakt tešíme! Pokúsime sa do toho dať toľko, aby sme to v pohode vedeli prečkať bez ďalších hraní do konca januára. Hneď potom vám zafidlikáme kompletne nový koncertný program," odkazujú The Ills svojim fanúšikom.

Vstupné na koncert je 5 eur pri rezervácii na mario@pohodafestival.sk a 7 eur na mieste.

Program koncertu:

21:00 - otvorenie klubu 
21:30 - The IIls
23:00 - Broke
00:30 - Isobutane


Informácie pre Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner z agentúry Pohoda Festival.

Foto: Facebook.com/Brokecph