Už zajtra večer sa v bratislavskom Ateliéri Babylon uskutoční koncert dvojice írskych interpretov. Speváčka a skladateľka Lisa Hannigan sa tu predstaví po boku oceňovaného hudobníka Richieho Egana vystupujúceho pod umeleckým menom Jape.

Lisa Hannigan začínala v sprievodnej skupine írskeho pesničkára Damiana Ricea. Po šiestich rokoch sa osamostatnila a nahrala svoj prvý sólový album Sea Saw, ktorý očaril publikum vo Veľkej Británii aj v USA.

Lisa Hannigan bola viackrát ocenená a jej hlas očaril mnohých významných hudobníkov. S Mickom Flannarym nahrala spoločný duet, pesničkári David Gray a Jason Mraz ju dokonca pozvali hosťovať na americké turné. Okrem toho zožala Hannigan veľký úspech aj na slovenskom festivale Bažant Pohoda 2011.


Pesničkár Richie Egan brázdi koncertné pódia o niečo dlhšie. Jeho umelecké meno Jape je pojmom od roku 2003, kedy vydal svoj debutný album Cosmosphere. Zaujímavosťou je, že v roku 2012 súperil o cenu za Album roka práve s Hannigan. Vizitku najlepšieho írskeho albumu však vtedy získal práve Jape.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Lisa Hannigan