Frontman anglickej skupiny Muse Matthew Bellamy prezradil, že nasledujúci album kapely prinesie viac rockovej hudby. Siedmou štúdiovkou sa chce skupina podľa neho vrátiť k svojim hudobným začiatkom.

"Na ostatných dvoch albumoch sme sa odvrátili od našich nástrojov. Cítim, že na ďalšom sa vrátime ku gitare, basám a bicím. Pravdepodobne to bude surovejší album, určite viac rockový," povedal Matthew Bellamy pre internetovú stanicu Radio.com.

Aj napriek týmto predpovediam, ale kapela neočakáva vydanie nového albumu skôr ako v roku 2015. Nie je rozhodnuté ani o spôsobe vydania. "Hudobný priemysel sa rýchlo mení. Uvidíme, čo sa bude diať a podľa toho sa rozhodneme," skonštatoval Bellamy.


Anglická skupina Muse dosiaľ vydala šesť štúdiových albumov - Showbiz (1999), Origin Of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes And Revelations (2006), The Resistance (2009) a The 2nd Law (2012).

Na svojom konte majú množstvo ocenení, ako napríklad jednu Grammy, päť MTV Europe Music Awards, šesť Q Awards, deväť NME Awards, dve BRIT Awards, štyri Kerrang! Awards a jednu MTV Video Music Award. Začiatkom decembra skupina vydá záznam koncertu v Ríme. Live At Rome Olympic Stadium vyjde ako CD, DVD i Blu-ray.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/muse

Súvisiaci interpreti: Muse