Podujatie Vianočné trhy pod Pyramídou, ktoré sa uskutoční od 1. decembra v priestore novej mestskej záhrady umiestnenej na terase budovy Slovenského rozhlasu v Bratislave, ponúkne aj bohatý hudobný program. Okrem iných zahrajú Korben Dallas, Nvmeri či Billy Barman.

Zámerom RTVS a partnerov je pre všetkých návštevníkov vytvoriť magickú atmosféru Vianoc. Priestor dostane nielen bohatý hudobný program, ale aj sviatočné a zimné zvyky z rôznych kútov Slovenska či sveta. Chýbať nebude zdravé a kvalitné jedlo, trh s darčekmi a množstvo prekvapení v jedinečnom sviatočnom prostredí.

Na návštevníkov počas Vianočných trhov čakajú nielen stánky, ale aj veľký vyhrievaný stan na terasách Slovenského rozhlasu, v ktorom bude prebiehať väčšina podujatí a koncertov. Budú sa podávať vianočné jedlá z kvalitných surovín, rodinné jedlá z iných kultúr, spoločne pripravené tradičné jedlá a nefalšovaný vianočný punč. Pod vianočný stromček môžu návštevníci priniesť dary pre ľudí v núdzi, darčeky pre blízkych zabalia dobrovoľníci v benefičnom baliacom kútiku a priamo na mieste môžu tiež poslať sviatočný pozdrav.

Pódium bude patriť nielen mladým kapelám, ale aj tradičnej sviatočnej hudbe v podaní Detského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu či vystúpeniu folklórneho súboru. Pre návštevníkov je pripravených množstvo koncertov, v rámci ktorých vystúpia Korben Dallas, Nvmeri, Billy Barman, Martina Javor, Stroon, Katarzia, Trolejboys, Talkshow, Bloom a mnoho ďalších kapiel.

Najmenší návštevníci, ale aj ich rodičia, sa môžu tešiť na premietanie klasických rozprávok z archívu RTVS. Každý pracovný deň o 20:00 sa v stane budú premietať priame prenosy z Adventných koncertov RTVS. Vianočné trhy budú otvorené denne vrátane nedieľ od 12:00 do 22:00.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Juraj Kadáš, PR manažér RTVS.

Foto: Illah Van Oijen