Na prvé miesto britského singlového rebríčka sa dostala skladba Wherever You Are, ktorú naspieval zbor Military Wives zložený z manželiek britských vojakov slúžiacich v Afganistane. Tento singel, z ktorého sa počas uplynulého týždňa predalo 556-tisíc kópií, pritom pred týždňom debutoval v UK Charte až na 144. mieste.

Zbor Military Wives vedie Gareth Malone, ktorý ho založil pre štvrtú sériu reality šou The Choir. Text piesne Wherever You Are je zložený z listov britských vojakov a ich manželiek, hudbu zložil Paul Mealor. Na druhé miesto klesla minulotýždňová jednotka - anglická dievčenská skupina Little Mix so singlom Cannonball.

Zo 132. miesta sa až na trojku posunula vianočná skladba Dominick The Donkey z roku 1960, ktorú nahral zosnulý taliansko-americký spevák Lou Monte. Na štvorke sa nachádza jediná tohtotýždňová novinka v Top 10, ktorou je skladba Forever Young 22-ročného anglického hudobníka Alexa Daya. Prvú päťku uzatvára kapela Coldplay so singlom Paradise, ktorému v minulom vydani UK Chartu patrila druhá priečka.

Military Wives - Wherever You Are

Britský rebríček singlov (18. decembra 2011 - 24. decembra 2011):
01. Military Wives & Gareth Malone - Wherever You Are
02. Little Mix - Cannonball
03. Lou Monte - Dominick The Donkey
04. Alex Day - Forever Young
05. Coldplay - Paradise
06. Olly Murs - Dance With Me Tonight
07. Flo Rida - Good Feeling
08. Lloyd feat. Andre 3000 & Lil Wayne - Dedication To My Ex (Miss That)
09. Avicii - Levels
10. Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love

Zdroj: SITA
Foto: Telegraph.co.uk