Neprajníci patria k popularite rovnako ako fanúšikovia, pričom hip-hop samozrejme nie je výnimkou. Niektorí rapperi to neriešia vôbec, iní zas tejto téme venujú aj celé skladby. Do druhej skupiny sa radí Separ, ktorý ku skladbe o hejteroch nakrútil najnovšie aj klip. Uplynulý týždeň okrem toho priniesol aj novinky od interpretov ako Jay Z, De La Soul, The Lox alebo Mobb Deep.

Separ má už nejaký čas vonku svoje druhé sólo Pirát, a tak bolo iba otázkou času, kedy sa od člena DMS dočkáme aj ďalšieho videa. Stalo sa tak tento týždeň, keď dorazil vizuál ku kratšej skladbe Hejtklub 3, ktorá sa, ako napovedá už samotný názov, venuje neprajníkom. Separ ju otvára výrokom, že rapper nie je dobrý, pokiaľ nemá hejterov. Klip vznikol v Prahe pod režisérskou taktovkou Rashida, pričom okrem samotného hlavného aktéra v ňom môžete vidieť napríklad aj Tinu alebo Resta z Ty Nikdy.

Separ - Hejtklub 3

V Prahe ešte na chvíľu zostaneme, keďže tam vznikol aj klip k tracku Generace X od Ektora. Ten momentálne pripravuje sólový album Detektor, ktorý by mal vyjsť už onedlho. O produkciu singlu Generace X sa postaral Special Beatz.

Ektor - Generace X

Soulja Boy ešte v novembri vydal mixtape The King, na ktorom sa nachádzala aj skladba We Made It. O jej spopularizovanie sa postaral najprv Drake, ktorý v januári zverejnil svoju verziu s pôvodnou inštrumentálkou. Najnovšie rovnakú vec spravili aj Jay Z a Jay Electronica, pričom Jigga si vo svojej strofe neodpustil príležitosť vyjadriť sa k nedávnym Drakeovým komentárom na jeho osobu, keď mu vyčítal, že vo svojich skladbách často spomína umenie. Jay Z na to zareagoval takto:
"Sorry Mr. Drizzy for so much art talk/ Silly me, rappin' about shit that I really bought/ While these rappers rap about guns, they ain't shot/ And a bunch of other silly shit they ain't got"


Jay Z & Jay Electronica - We Made It (Remix)

De La Soul v stredu vydali nový mixtape s názvom Smell The Da.I.S.Y. (Da Inner Soul Of Yancy), na ktorom použili produkcie od zosnulého J Dillu. Ako ochutnávku z tejto nahrávky vypustili skladbu Vocabulary Spills. V prípade, že sa vám táto ukážka zapáčila, celý mixtape si môžete stiahnuť TU.

De La Soul - Vocabulary Spills

Produkčné duo Sean C & LV vydalo tento týždeň kompiláciu Loud Dreams Vol. 1, z ktorej krátko predtým predstavilo skladbu Hand In My Pocket. V nej sa o lyrickú stránku postarali Pusha T a A$AP Ferg. Na albume hosťujú okrem nich napríklad aj Raekwon, Busta Rhymes, Bun B, Jadakiss alebo Styles P. Podobne ako mixtape De La Soul, aj táto kompilácia je dostupná zdarma na stiahnutie. Spraviť tak môžete TU.

Sean C & LV feat. Pusha T & A$AP Ferg - Hand In My Pocket

Do tretice tu máme ešte jednu nahrávku, ktorá je k dispozícii zdarma. Je ňou mixtape Sorry I'm Late, ktorý dal dokopy MM.Rick. Na tento tape zas prispeli napríklad Sean Price a Illa Ghee, ktorí spolu spáchali track s názvom Dave Winfield. Celý mixtape sťahujte TU.

Sean Price & Illa Ghee - Dave Winfield

The Lox v zložení Jadakiss, Styles P a Sheek Louch plánujú tento rok konečne vydať nový spoločný album, ktorý by mal niesť názov We Are The Streets 2. Naposledy z dlho očakávanej novinky vydali singel New York City, ktorý sa teraz dočkal aj videa.

The Lox - New York City

Na rozdiel od The Lox, Mobb Deep svoju novinku The Infamous Mobb Deep vydajú už 1. apríla. Tento týždeň sa však rozhodli vypustiť z albumu ešte ďalšie dve skladby. Konkrétne ide o tracky Legendary, v ktorom hosťujú Bun B a Juicy J, a All A Dream s pred chvíľou spomínanými The Lox.

Mobb Deep feat. Bun B & Juicy J - Legendary

Mobb Deep feat. The Lox - All A Dream

Apathy si len za prvých šesť mesiacov tohto roka pripíše na konto dva nové albumy. Najprv to bude v apríli In Death Reborn formácie Army of the Pharaohs, ktorej je členom, a následne začiatkom júna sólovka Connecticut Casual. Na nej sa bude nachádzať aj skladba The Grand Leveler, ku ktorej už vzniklo aj video.

Apathy - The Grand Leveler

Tento rok by sme sa mali dočkať aj nového albumu od Akrobatika. Ten z pripravovanej novinky Built To Last predstavil ešte v novembri titulnú skladbu, koncom januára nasledovala vec Stop And Stare a najnovšie vypustil track Hope, v ktorom hosťuje J-Tronius.

Akrobatik feat. J-Tronius - Hope

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook/SeparDMS

Súvisiaci interpreti: Ektor, Jay-Z