Členovia britskej rockovej kapely Blur absolvovali pred nahrávaním nového albumu The Magic Whip terapiu, aby vyriešili spory z minulosti. V rozhovore pre magazín Mojo to prezradil gitarista Graham Coxon s tým, že šlo o problémy spojené s jeho odchodom zo skupiny v roku 2002.

"Hoci sme to všetko hodili za hlavu, keď sme sa zas dali dokopy, uvedomil som si, že to na nás stále má vplyv. Počas tých rokoch, čo som nebol v kapele, som pravdepodobne povedal pre médiá niekoľko hlúpostí, pretože nebolo úplne jasné, prečo sme nefungovali ako štvorčlenná kapela," priznal Graham Coxon.

"Niekoľkokrát sme sa preto stretli, pričom v jednom prípade šlo o meditačné sedenie, kde sme museli hovoriť o nepríjemných veciach. Ak mám byť úprimný, posledných pár rokov, čo som bol súčasťou Blur, sme neboli dobrými priateľmi, ktorí si môžu len tak kedykoľvek navzájom zavolať. Každý z nás si riešil vlastné problémy, vlastné životy," vysvetlil gitarista.

Spomínaná nahrávka The Magic Whip, ktorá vyjde 27. apríla, je prvým albumom Blur od roku 2003 a zároveň prvým od roku 1999, ktorý nahrali znova v kompletnej zostave aj s Coxonom. Očakávaná novinka bude obsahovať dvanásť piesní, ktoré skupina nahrávala v Hongkongu. Skupina už z nahrávky zverejnila skladby tri skladbyGo Out, There Are Too Many Of Us a Lonesome Street.

Minulý piatok Blur predstavili celý album naživo v západnom Londýne v klube Mode, pričom v ten istý deň ho najskôr zahrali rodine a priateľom. Záznam z klubového koncertu zverejnili v stredu aj na Youtube, ak ste ho stihli, mali ste šťastie, pretože teraz už dostupný nie je. Na NME.com si v track-by-track review môžete prečítať ako znie.


Zdroj: SITA (Gigwise.com), archív Hudba.sk, Nme.com
Foto: Facebook.com/blur

Súvisiaci interpreti: Blur