Americký hudobník a spevák Father John Misty zverejnil videoklip k piesni Total Entertainment Forever. V novinke hrá muzikant David Garland v kostýme Georgea Washingtona hru, v ktorej 36-ročný Macaulay Culkin stvárňuje zosnulého Kurta Cobaina.

O réžiu klipu sa postaral kreatívny tím Four Gods and a Baby, ktorého členmi sú Adam Green, Thomas Bayne, Toby Goodshank a spomínaný Macaulay Culkin. Všetci štyria si vo videu aj zahrali. Okrem nich sa v klipe objavil aj samotný Father John Misty a speváčka Tei Shi, mávajúca transparentom s nápisom "Everyone is Gay".

Herec známy z filmovej série Sám doma má v surreálnom videoklipe špeciálnu rolu. Prezlečeného za Kurta Cobaina ho najskôr skupinka mužov bičuje priviazaného o stĺp a napokon ho ukrižujú. Vedľa neho sú na krížoch Jon Arbuckle z komiksu Garfield a niekdajší prezident USA Bill Clinton hrajúci na saxofón.


Zábavno-tragický vizuál podčiarkuje text skladby Total Entertainment Forever, v ktorom Father John Misty kriticky vypovedá o tom, kam smeruje dnešná spoločnosť. "Z jaskyne do mesta až na permanentnú párty", spieva hudobník, ktorý si myslí, že ľudstvo sa raz uzabáva k smrti. "Keď nás archeológovia nájdu, budeme vo svojich domovoch, pripojení do našich sietí, koža a kosti, zmrznutý úsmev na každej tvári, kým príbehy sa budú dookola prehrávať. Toto raz muselo byť nádherné miesto."

Skladba pochádza z aktuálneho albumu Pure Comedy, ktorý 35-ročný spevák, skladateľ a textár vydal 7. apríla. Z nahrávky, ktorá obsahuje celkovo trinásť piesní, pochádzajú aj single Pure Comedy, Two Wildly Different Perspectives a Ballad of the Dying Man. Hudobník, známy aj pod menom J. Tillman či z pôsobenia v kapele Fleet Foxes, na výborne hodnotenom albume núti k premýšľaniu nad vážnymi témami a problémami, zároveň je však poslucháčsky veľmi prístupný a väčšine skladieb na albume nechýbajú originálne chytľavé nápady. Ak ste mali radi sólovú tvorbu Johna Lennona, Father John Misty má k nej z dnešných umelcov asi najbližšie.


Vypočujte si celý album Pure Comedy na Deezeri:



Prečítajte si: Tip pre rádiá: Father John Misty zverejnil tri "generické popové piesne"

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Pitchfork.com)
Foto: Youtube / Four Gods and a Baby

Súvisiaci interpreti: Father John Misty