Anglický pesničkár Passenger uvedie 23. septembra na trh svoju ôsmu štúdiovku s názvom Young As The Morning Old As The Sea. Novinka bude v základnej verzii obsahovať desať skladieb, pričom na deluxe edícii sa budú nachádzať akustické verzie šiestich piesní.

Passenger z novinky zatiaľ predstavil singel Somebody's Love, ku ktorému nakrútil aj videoklip. Nový album nahrával v Aucklande na Novom Zélande a v austrálskom Sydney, pričom ho produkoval spoločne s Chrisom Vallejom. Na nahrávke sa podieľali tiež gitarista Ben Edgar, basgitarista Rob Clader, bubeník Peter Marin a klávesák Jon Solo. Ako hostka sa v skladbe Beautiful Birds predstaví anglická speváčka Birdy.

Tridsaťdvaročný interpret krátko po vydaní štúdiovky absolvuje európske turné, v rámci ktorého sa predstaví 29. septembra v budapeštianskom klube Akvárium a 1. októbra vo viedenskom Gasometri. V lete pritom zahrá aj na niekoľkých festivaloch vrátane českého Colours of Ostrava, ktorý sa uskutoční od 14. do 17. júla v areáli Dolních Vítkovic. 


Tracklist albumu Young As The Morning Old As The Sea: 

1. Everything 
2. If You Go 
3. When We Were Young 
4. Anywhere 
5. Somebody’s Love 
6. Young As The Morning Old As The Sea 
7. Beautiful Birds f. Birdy 
8. The Long Road 
9. Fool’s Gold 
10. Home

bonusové skladby deluxe edície: 
11. Young As The Morning Old As The Sea (Acoustic) 
12. Fool’s Gold (Acoustic) 
13. Beautiful Birds (Acoustic) 
14. Everything (Acoustic) 
15. The Long Road (Acoustic) 
16. When We Were Young (Acoustic) 

Passenger, vlastným menom Michael David Rosenberg, začínal v rovnomennej kapele, s ktorou vydal album Wicked Man's Rest (2007). Skupina sa následne rozpadla, no Rosenberg si ponechal jej názov a pokračoval v hudobnej kariére ako sólista. Následne vydal nahrávky Wide Eyes Blind Love (2009), Divers & Submarines (2010), Flight Of The Crow (2010), All The Little Lights (2012), Whispers (2014) a Whispers II (2015). Jeho najznámejšou skladbou je Let Her Go z albumu All The Little Lights, ktorá v britskom singlovom rebríčku obsadila druhú priečku a stala sa globálnym hitom. Videoklip k nej len nedávno prekonal hranicu miliardy prehratí na Youtube.


Zdroj: SITA (Passengermusic.com, archív)
Foto: Facebook.com/PassengerOfficial

Súvisiaci interpreti: Passenger