O koncertoch svetových hviezd v metropole Rakúska na Hudba.sk informujeme pravidelne. Včera boli ohlásené ďalšie dva zaujímavé koncerty. 8. marca sa vo Viedni predstaví kanadská speváčka Nelly Furtado a 17. júla príde k našim západným susedom britský spevák Robbie Williams.

K už ohláseným viedenským koncertom Alicie Keys, Rihanny, Pink (vypredané), Lany Del Rey (vypredané), Joea Cockera, Erica Claptona, Micka Hucknalla (ex-Simply Red) či skupín Bon Jovi, Mumford & Sons (vypredané) alebo The Jacksons, pribudli včera hneď dva koncerty zvučných mien.

Priekopníčka urban popu ukáže nezničiteľného ducha

Nelly Furtado sa predstaví rakúskej metropole 8. marca v Gasometri. Vystúpenie bude súčasťou európskeho turné, na ktorom bude čoskoro 34-ročná kráska propagovať nový album The Spirit Indestructible, na ktorom spolupracovala s menami ako Rodney "Darkchild" Jerkins, Salaam Remi, Bob Rock, John Shanks, Da Genius či dokonca holandský dídžej a producent Tiësto.

Jej prvý anglický album po šiestich rokoch sa dostal len na 79. miesto v americkom rebríčku Billboard 200 a iba na 46. priečku v britskom rebríčku, čo je jej najhorší výsledok v kariére. O možných príčinách polemizujeme v recenzii, no na koncertoch komerčný úspech či neúspech albumu aj tak nehrá žiadnu rolu. Turné pravdepodobne ponúkne rovnako dobrú (ak nie lepšiu a vyzretejšiu) Nelly Furtado ako v čase jej urban popovej nadvlády so štúdiovkou Loose (2006).

Nelly Furtado - Spirit Indestructible

Stálica britskej scény príde s kráľovskou korunou

Robbie Williams sa na neúspech sťažovať nemusí, s novinkou Take The Crown potvrdil svoju pozíciu stálice britskej popovej scény. S albumom dobyl domáci rebríček a súčasne s pilotným singlom Candy kraľoval začiatkom novembra aj singlovému UK chartu. Druhým singlom z albumu bude skladba Different.

Termíny európskeho turné, v rámci ktorého vystúpi 17. júla v krásnom viedenskom dostihovom areáli Krieau, oznámil včera na tlačovej konferencii. "Dnes som dostal veľmi silný impulz. Pripomenuli ste mi, aké úžasné je hrať moje pesničky pred veľkým publikom. Celé to napätie a adrenalín, ktoré vystúpenia nesú so sebou... Už nech je rok 2013!" povedal spevák, ktorý vyrazí na turné po prvýkrát po šiestich rokoch. Koncertná šnúra odštartuje 19. júna 2013 v britskom Manchestri.

"Je to ako návrat celkom samozrejmého, no predsa výnimočného fenoménu pop music," napísal o novinke Robbieho Willamsa britský denník The Guardian. Tridsaťosemročného umelca uvidia fanúšikovia okrem Veľkej Británie a Rakúska aj v Nemecku, Holandsku, Švédsku, Dánsku, Taliansku, Belgicku, Švajčiarsku a Estónsku.

Robbie Willams - Different

V porovnaní s Viedňou vyzerá budúcoročné koncertné dianie na Slovensku zatiaľ dosť chudobne. Môžeme sa však tešiť na Erosa Ramazzottiho, Depeche Mode či Marka Knopflera. Jednou z hudobných udalostí roka bude určite aj koncert skupiny Jamiroquai v Košiciach.

Text: Patrik Marflák (zdroj: SITA, archív Hudba.sk)
Foto: AP Photo/Julie Jacobson

Súvisiaci interpreti: Nelly Furtado, Robbie Williams