Americká speváčka Beyoncé vraj v dokumente o sebe samej pre televíziu HBO otvorene prehovorí o svojom potrate. Hviezda údajne čakala dieťa ešte predtým, ako počala dcérku Blue Ivy, no tehotenstvo sa skončilo neúspešne.

Správy o tom, že Beyoncé potratila, sa začali šíriť po zverejnení skladby Glory, ktorú jej manžel Jay-Z zložil v januári 2012 na počesť svojej novorodenej dcéry. Okrem iného v nej spomenul aj to, ako sa po predchádzajúcom potrate báli, že aj ju stratia.

"Falošné poplachy a falošné začiatky, všetko sa zlepšilo so zvukom tvojho srdca. Všetka tá bolesť z minula, veľmi som sa modlil, aby to bolo poslednýkrát," rapuje na začiatku piesne a neskôr sa k téme vracia ešte raz: "Naposledy bol ten potrat taký tragický, báli sme sa, že zmizneš, ale nie, dieťatko, ty si magická". (False alarms and false starts... Last time the miscarriage was so tragic... pozrite si celý text piesne Glory). Napriek tomu, že raper sám vložil tieto slová do nahrávky, potrat svojej ženy v minulosti označil za klebetu.

Odhalí svoje súkromie

V polovici februára sa na televízne obrazovky HBO dostane spomínaný dokument, v ktorom Beyoncé podľa viacerých zdrojov vyjde s pravdou von a so svojimi fanúšikmi sa podelí o bolesť z ťažkého životného obdobia. Súčasťou filmu, ktorého režisérkou je samotná speváčka, budú aj zábery zachytávajúce jej rodinný život, prípravy na koncerty, či prácu v štúdiu, produkčnej firme a vo vlastnej televíznej stanici.

"Všetci poznáme jej hudbu, ale iba málo ľudí pozná Beyoncé ako človeka. V tomto dokumente budú zábery z pódií rovnako ako scény zo súkromia, ktoré odhalia, že za všetkou tou slávou sa ukrýva zraniteľná a nezabudnuteľná žena plná života," uviedol v oficiálnom vyhlásení programový riaditeľ HBO Michael Lombardo. 

Najbližší mesiac bude speváčka na očiach nielen v dokumente, ale aj vďaka vystúpeniam na veľkých televíznych podujatiach - už 3. februára vystúpi na Super Bowle a 20. februára na odovzdávaní cien Brit Awards. Zvýšená aktivita speváčky naznačuje, že už čoskoro by mohol vyjsť jej očakávaný piaty album. Prvý singel by mala odpremiérovať naživo práve počas polčasovej prestávky Super Bowlu, kde sa počas 15 minút stihne predstaviť aj so svojou bývalou skupinou Destiny's Child.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Win McNamee

Súvisiaci interpreti: Beyoncé, Jay-Z