Bývalá sprievodná kapela zosnulého amerického speváka a hudobníka Princa, známa pod názvom The Revolution, sa rozhodla obnoviť svoju činnosť pre sériu koncertov. Členovia formácie o tom informovali vo videu, ktoré na sociálnej sieti Facebook zverejnil basgitarista BrownMark.

"Po troch či štyroch dňoch smútku nad smrťou Princa sme sa rozhodli, že by sme radi odohrali niekoľko koncertov," povedala v zázname gitaristka Wendy Melvoin. Ďalšie detaily však hudobníci neprezradili.

 
Prince založil skupinu v roku 1979, jej názov The Revolution sa však prvý raz oficiálne objavil až s uvedením filmu Purpurový dážď v roku 1984. Najznámejšiu zostavu okrem Browna a Melvoin tvorili ešte Bobby Z, Lisa Coleman a Matt "Doctor" Fink a práve v tejto zostave by sa mali odohrať aj tohtoročné koncerty. Spevák a multiinštrumentalista s kapelou nahral svoje albumy 1999 (1982), Purple Rain (1984), Around the World in A Day (1985) a Parade (1986). Formácia sa rozpadla v roku 1986.

Princa našli mŕtveho minulý týždeň vo štvrtok v jeho nahrávacom štúdiu Paisley Park pri Minneapolise. V sobotu sa konala posledná rozlúčka so zosnulým, na ktorej sa zúčastnilo približne 20 jeho najbližších priateľov a členov rodiny. Príčina jeho úmrtia v 57 rokoch zatiaľ nie je známa.

Mohlo by vás zaujímať:

VIDEO: Nahliadnite do Princovho sídla Paisley Park. Spravia z neho múzeum?

Zimomriavkové pocty Princovi: Springsteen aj Gilmour zahrali Purple Rain

Tvorivý velikán či definícia hudby. Prečítajte si, ako hviezdy spomínajú na Princa

Zdroj: SITA (bbc.com, Nme.com, archív) + TASR
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: Prince