Anglická speváčka Joss Stone predstavila prvý singel z očakávaného albumu Water For Your Soul, ktorý plánuje vydať 17. júla a ponúkne na ňom 14 nových piesní. V novinke s názvom The Answer prekvapila 28-ročná soulová interpretka divokým žánrovým mixom, ktorý obsahuje aj prvky karibskej či brazílskej hudby.

"Táto skladba je plná všemožných vplyvov, sú v nej husle, gospelový zbor a rôznorodé rytmy vrátane štýlov baião (rytmika zo severu Brazílie, pozn. red.) a calypso (hudba z karibského štátu Trinidad a Tobago). Na to, aby ste boli šťastní v tomto svete hudby, neexistujú žiadne pravidlá, ktoré musíte splniť. Tento song je o uvoľnení svojich starostí - buďte slobodní, zatancujte si, nepremrhajte svoje dni robením si starostí o to, čo bude. Život je taký, aký si ho spravíte," povedala Joss Stone pre magazín Billboard.

"Je naozaj nepríjemné, keď počujete ľudí, ako sa sťažujú na veci, ktoré môžu ľahko zmeniť. Myslím si, že to jednoducho musíte nechať tak, prestaňte stresovať. Samozrejme, nemôžete povedať ľuďom, že potrebujú dôjsť k odpovedi sami, ale môžete to vložiť do piesne," uviedla šarmantná speváčka na margo skladby The Answer, ktorú hrala na svojich koncertoch už počas minuloročného turné. Zaznela aj počas jej vystúpenia v Bratislave, hoci vtedy sme ešte nepoznali jej názov.

Spolu s Joss sú pod piesňou podpísaní aj hudobníci a producenti Dennis Bovell a Jonathan Shorten. Karibské vplyvy priniesol prvý menovaný - uznávaný reggae gitarista, známy aj pod pseudonymom Blackbeard. Bovell žije a pôsobí v Londýne, narodil sa však v Barbadose, takže karibské rytmy má v krvi. "Je ako encyklopédia reggae hudby. A naozaj dobre spieva, jeho intonácia a rozsah sú ohromujúce. Je tiež veľmi zábavný, skvelý človek na spoluprácu," pochvaľuje si speváčka, ktorá už dávnejšie informovala, že Water For Your Soul bude albumom s výrazným podielom reggae. Súčasťou nahrávky bude aj duet s Damianom Marleym - Wake Up.

Ako sa vám páči táto jej nová poloha? Ak chcete viac, pozrite si záznam z nedávneho koncertu v Las Vegas, kde predstavila viacero nových skladieb.


Tracklist albumu Water For Your Soul:

1. Love Me
2. This Ain't Love
3. Stuck On You
4. Star
5. Let Me Breathe
6. Cut the Line
7. Wake Up (feat. Damian Marley)
8. Way Oh
9. Underworld
10. Molly Town
11. Sensimilla
12. Harry's Symphony
13. Clean Water
14. The Answer

Joss Stone, vlastným menom Joscelyn Eve Stoker, sa preslávila v roku 2003 zásluhou multiplatinového debutového albumu The Soul Sessions. Darilo sa aj ďalšej štúdiovke Mind Body & Soul (2004), z ktorej pochádza hit You Had Me. Ten je dodnes jej najúspešnejším singlom. Album aj skladbu v roku 2005 nominovali na Grammy a Stone si vtedy vyslúžila aj nomináciu v kategórii Najlepší nováčik. S treťou štúdiovkou Introducing Joss Stone (2007) sa jej po prvý raz podarilo dostať do top 10 amerického albumového rebríčka Billboard 200, kde obsadila druhé miesto, pričom v prvej desiatke sa umiestnili aj nasledujúce nahrávky Colour Me Free! (2009), LP1 (2011) a The Soul Sessions Vol. 2 (2012).

S už nefungujúcou formáciou SuperHeavy, v ktorej pôsobili aj Mick Jagger, A. R. Rahman, Dave Stewart a Damian Marley, vydala v roku 2011 eponymný album. Stone predala približne 14 miliónov kópií albumov a získala dve BRIT Awards a jednu Grammy. Príležitostne sa venuje aj herectvu, predstavila sa napríklad v snímke Eragon (2006) či v období 2009 až 2010 v seriáli Tudorovci: Sex, moc a intrigy (2007 - 2010).

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív), Billboard.com, Hudba.sk
Foto: Marko Erd - archív

Súvisiaci interpreti: Joss Stone