Na začiatku decembra sa do Českej a Slovenskej republiky vráti najslávnejší a najúspešnejší gospelový súbor sveta – Harlem Gospel Choir, ktorý sa predstaví hneď v šiestich mestách.

Najuznávanejší americký gospelový súbor Harlem Gospel Choir sa do Česka vracia po trojročnej prestávke. Prinesie so sebou turné s názvom Harlem Gospel Choir Sings Stevie Wonder a predstaví ho v štyroch mestách – Tepliciach, Prahe, Kladně a Zlíně, pričom v Prahe vystúpi hneď dvakrát. Turné bude následne zakončené koncertom v Bratislave.

"Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť vystúpenia u nás, pretože ich diár je plný do konca roku 2014. Do Českej republiky sa vracajú už po šiesty raz. Predchádzajúce koncerty boli vždy beznádejne vypredané. Samotní členovia súboru sa k nám vždy veľmi tešia a je pre nich, podľa ich slov, veľkou poctou vystúpiť pred publikom, ktoré ich tak miluje a fandí im," uviedla Milena Palečková z usporiadateľskej agentúry 10:15 Entertainment.

Harlem Gospel Choir založil pred necelými dvadsiatimi šiestimi rokmi skúsený promotér Allen Bailey. Počas jeho doterajšej kariéry súbor vystupoval s hviezdami ako sú Bono Vox, Duran Duran, Simple Minds, Sinead O´Connor, Andre Rieu & the Johann Strauss Orchestra, Jessica Simpson alebo jazzová legenda Jon Hendricks. Vystúpli tiež v predvolebnej kampani Baracka Obamu, či na narodeninovom koncerte Eltona Johna. So svojimi turné precestoval súbor takmer celý svet.

"Program, ktorý si Harlem Gospel Chlor privezie do Čiech a na Slovensko tentokrát sľubuje klasické gospely, vianočné tradicionály a hlavne v premiére hity Stevieho Wondera. Po koncertoch v  Čechách sa súbor presunie na Slovensko, kde usporiadavame koncert 14. decembra v Bratislave. Týmto vystúpením zakončíme celé turné. Avšak súbor pokračuje v decembri v ďalších krajinách, okrem iného v Poľsku, Taliansku, Portugalsku, Maďarsku a Fínsku," dodáva Milena Palečková.

Termíny Harlem Gospel Choir v ČR a SR
10.12. Teplice Krušnohorské divadlo
11.12. Kladno DK Kladno
12.12. Praha Divadlo Broadway (dva koncerty)
13.12. Zlín Městské divadlo
14.12. Bratislava Slovenská filharmónia

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Pavel J. Turner z agentúry 10:15 Entertainment