Poslucháčsky vkus aj hudba samotná sa rapídne menia a je len málo umelcov, ktorým sa darí udržať si popularitu naprieč dekádami. Medzi takých však rozhodne patrí americká speváčka a herečka Barbra Streisand, ktorá sa tento týždeň v 72 rokoch postarala o nový rekord v hitparádovej histórii. Ide o prvenstvo, ktoré len tak ľahko nikto neprekoná.

Vďaka svojmu novému albumu sa totiž Barbra Streisand stala jedinou hudobníčkou v histórii, ktorá počas každého zo šiestich po sebe nasledujúcich desaťročí mala aspoň jeden album na vrchole amerického rebríčka Billboard. Podarilo sa jej to vďaka takmer 200-tisíc predaným kópiám novinky Partners už v prvom týždni predaja. Celkovo ide už o jej desiate prvenstvo v rebríčku, pričom naposledy bola na vrchole Billboardu v roku 2009 s albumom jazzových štandardov Love Is The Answer. Prvýkrát dosiahla No. 1 v albumovom rebríčku takmer presne pred 50 rokmi - 1. októbra 1964, kedy bodovala jej štvrtá sólová nahrávka People.

Nová štúdiovka je už jej 34. albumom a speváčka na ňom ponúka duety s množstvom známych mužských spevákov. Album obsahuje 12 skladieb, rozšírená deluxe verzia o päť viac. Viaceré z duetov patria medzi jej klasiky. Jej speváckymi partnermi sú mená ako Michael Bublé, Stevie Wonder, John Mayer, Billy Joel, Lionel RichieAndrea Bocelli, John Legend, Elvis Presley, Frank Sinatra, Bryan Adams či Barry Gibb. Zaujímavosťou je, že nahrávka obsahuje aj jej vôbec prvý nahratý duet so synom Jasonom Gouldom. Komerčný úspech je jedna vec, odborné kritiky druhá. Novinka má vo viacerých médiách podpriemerné hodnotenia.

Nižšie si môžete vypočuť ukážky a pozrieť minidokument o albume. Na oficiálnej Youtube stránke speváčky nájdete aj krátke rozhovory o každom z duetov.


Zdroj: TASR, Billboard.com, Barbrastreisand.com, wiki
Foto: AP Photo/Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: Barbra Streisand