Túto nedeľu sme spoznali posledných postupujúcich súťažiacich. Odvysielaný bol totiž posledný kasting, po ktorom bude už o týždeň nasledovať dramatické vyraďovanie vo fáze zvanej Supervýber. Kasting priniesol ešte niekoľko zaujímavých momentov. Jedným z najvýraznejších bola speváčka, ktorá si žije vo svojom imagnárnom svete.

Podľa jej slov pochádza z planéty Fazuľa, z ktorej priletela na čajovej kanvici. Tak ako, prinajmenšom, zvláštne znejú predchádzajúce slová, pôsobí i celková osobnosť 18-ročnej Anny Dvořákovej, ktorej fantázia zjavne nemá hraníc. Asi aj vďaka tomu je študentkou ilustrácie na strednej umeleckej škole. Ponúkla svoju interpretáciu skladby Somebody That I Used to Know, počas ktorej štvoricu porotcov po celý čas príjemne rozosmievala.

"Ja som sa do teba zamiloval, bolo to dojemné ešte s tou tvojou vizážou," hľadal slová Ondřej Soukup. "Ja som si hovorila wow, krása. Ale potom z teba vyliezol ten čertík a tam ten hlas stratil svoje kúzlo," nevedela si dať so speváčkou rady Klára. "Je to tažké, ale toto je tak unikátna osobnosť, že ok. Tu sa dá poradiť. Vieme, že vie spievať jemnučko a keď vyfasuje dobrú vec ako Somebody That I Use To Know tak nás to všetkých poteší," zhodnotil Paľo Habera. "Anička vyletíš, ale si nevídaná," uzavrel Ondřej.

Párkrát to skúšala, teraz tomu dala poslednú šancu

Atraktívna Bratislavčanka Réka Ballová u raz v SuperStar svoj spev prezentovala. Bolo to v treťom ročníku, z ktorého vyletela skôr akoby sa stihla divákom zaryť do pamäte. Podľa jej slov to skúšala aj v iných projektoch, no nikde sa jej nepodarilo uspieť. Na tohtoročný kasting išla síce s obavou ďalšieho sklamania, no pri výbere skladby vsadila na pozitívnu energiu songu Happy od Pharrella Williamsa.

Paľo Habera si hneď spomenul, že ju niekde videl a zaspomínali si na jej rýchle vypadnutie v časti zvanej Divadlo. Ani tento raz nebol úplne presvedčený o tom, čo s ňou ďalej, ale rozhodli za neho jeho kolegovia, ktorí jej dali šancu aspoň do ďalšieho kola. Ondřej jej však napriek svojmu "áno" otvorene povedal, že SuperStar z nej nebude.



Priemernosť stačila na vzbudenie záujmu

Posledný kasting priniesol postup aj sympatickému mladíkovi z Čiech, ktorý síce nepodal výkon, z ktorého by sa vyslovene podlamovali kolená, no ponúkol vystúpenie, na ktoré sa dore pozeralo a hlas, ktorý nie je na prvé počutie výnimočný a jednoznačne rozoznateľný, no určite je príjemný. Nech bude jeho účinkovanie v súťaži akokoľvek dlhé, má predpoklad vzbudiť záujem predovšetkým u ženskej časti diváčok. Najmä pokiaľ vsadí na romantické balady a nepustí gitaru z rúk.

Jan Tejkal sa venuje hre na gitare, obľubuje rockov muziku, ale venuje sa i divadlu a opere. Napriek tomu, že rodičia nie sú nadšení zo synovho sna venovať sa hudbe, si ide Jan za svojím. Okrem doterajších skúseností si to dobre našliapol smerom vpred aj v speváckej šou, kde si podmanil porotu svojou interpretáciou skladby Chci zas v tobě spát od českej formácie Lucie. "Máš dobrý hlas, máš mať tú šancu ísť do ďalšieho kola, odo mňa máš hneď áno," nezaváhala Marta. "Nebolo to top, má to veľké rezervy. Si priemerný, ale pošlem ťa ďalej," priklonila sa k postupu aj Klára.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Superstar2015.nova.cz