Americká country kapela Zac Brown Band a hudobník Dave Grohl plánujú na budúci mesiac vydať spoločný album The Grohl Sessions Vol. 1. Novinku produkoval 44-ročný Grohl, ktorý na album nahral aj bicie.

Štúdiovka by mala byť dostupná na portáli iTunes od 10. decembra a bude obsahovať skladby ako Day Of The Dead, All Alright, Let It Rain či The Muse. ''Kapela je veľmi dobrá. Ľudia hovoria, že je to country, že znieme ako The Allman Brothers Band alebo že len jamujeme. Neviem, ako by ste to mohli nazvať, ale je to skutočne výborné,'' vyjadril sa Grohl pre magazín Rolling Stone.

Zac Brown Band vznikli v roku 2002. Na konte majú päť albumov, pričom zatiaľ posledný s názvom Uncaged vydali vlani. Tento rok zaň získali cenu Grammy v kategórii Najlepší country album. Doteraz vydali 14 singlov, z ktorých deväť sa umiestnilo na prvej priečke v country rebríčkoch magazínu Billboard.

Multiinštrumentalista Dave Grohl založil v roku 1994 kapelu Foo Fighters. Urobil tak po tom, čo zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na svojom konte zatiaľ sedem štúdiových albumov. Na prestížne hudobné ceny Grammy ich nominovali dovedna 25-krát, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky. Po vydaní šiesteho albumu mali v rokoch 2009 až 2010 neoficiálnu prestávku. V súčasnosti pracujú na novom albume.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/zacbrownband

Súvisiaci interpreti: Zac Brown Band