Írska formácia The Boomtown Rats v júni odohrá prvý koncert od roku 1986. Predstaví sa na britskom festivale Isle of Wight, ktorý sa bude konať 13. až 16. júna na juhu Anglicka. Jeho organizátori o tom informovali v pondelok prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia.

"Opätovné hranie s The Rats a interpretácia tých skvelých pesničiek bude vzrušujúca a veselá. Boli sme úžasnou kapelou a uvedomil som si, že teraz je ten správny čas na reštart," uviedol jej 61-ročný líder Bob Geldof. Ten si zároveň spomenul, ako na Isle of Wight chodieval ako mladík, aby si tam pozrel vystúpenia legiend ako The Who, Jimiho Hendrixa či Leonarda Cohena. Skupina vystúpi počas záverečného dňa, teda v nedeľu 16. júna. Okrem nej sa na festivale tento rok predstavia aj The Stone Roses, Happy Mondays, The Killers, Bon Jovi, Paul Weller, Emeli Sandé alebo Blondie.

The Boomtown Rats vznikli v roku 1975 v Dubline, rozpadli sa v roku 1986. Zatiaľ posledný koncert absolvovali na globálnom charitatívnom podujatí Live Aid, ktoré, rovnako ako jeho pokračovanie s názvom Live 8, spoluorganizoval frontman kapely Bob Geldof. Počas pôsobenia na scéne vydali šesť štúdiových albumov. So skladbami Rat Trap a I Don't Like Mondays sa im podarilo dostať na čelo britského singlového rebríčka. Medzi ich ďalšie hity patria pesničky ako She's So Modern, Like Clockwork, Someone's Looking at You alebo Banana Republic.

Po rozpade kapely niektorí zvyšní členovia pokračovali v zoskupení The Rats, ktoré hrávalo práve skladby od The Boomtown Rats. Zatiaľ nie je známe, či sa okrem Isle of Wight formácia predstaví aj na inom festivale. Potvrdené je len to, že v rámci Veľkej Británie nemôže v lete vystúpiť na žiadnom inom podujatí. Kapela sa na festivale predstaví v zložení: Bob Geldof (spev, gitara), Pete Briquette (basgitara, klávesy), Simon Crowe (gitara) a Garry Roberts (bicie).


Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/The+Boomtown+Rats

Súvisiaci interpreti: Boomtown Rats