Január bol v Bratislave na koncerty zahraničných hviezd tradične chudobný, no najkratší mesiac v roku prinesie hneď niekoľko lahôdok. Okrem tých najväčších - Depeche Mode a One Republic - sa od dnes môžeme tešiť aj na energetickú bombu v podobe britskej drum&bassovej kapely The Qemists.

Dátum 22. február by si mali "zabetónovať" do diárov všetci milovníci drum&bassu na Slovensku. Po zastávkach v Prahe a Brne totiž do Bratislavy v ten deň zavíta britská trojica The Qemists. Jeden z najlepších súčasných live projektov, kombinujúcich drum&bassové a dubstepové beaty s rockovou živelnosťou, v roku 2011 dobyl piešťanský Grape festival. Tentokrát má namierené do bratislavského MMC, kde koncert podporí kvalitný výber domácich selektorov. Okrem domácej hviezdy drum&bassu B-Complexa zahrajú aj páni dídžeji Junior a Emonoizboyz, ktorí sú známi miešaním rôznych hudobných štýlov.

Hviezdy prestížneho londýnskeho labelu Ninja Tune posielajú fanúšikom na Slovensko exkluzívnu osobnú videopozvánku. Prvých 100 kusov vstupeniek pre skalných fanúšikov je v predaji za špeciálnu úvodnú cenu 15 eur, po ich vypredaní (alebo po 5. februári) sa budú predávať po 19 eur a na mieste zaplatíte 25 eur.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Skupinu The Qemists, ktorej členmi sú basgitarista Dan Arnold, bubeník Leon Harris a gitarista Liam Harris, fanúšikovia aj kritici najčastejšie prirovnávajú k slávnemu zoskupeniu Pendulum. Minuloroční laureáti ocenenia The Bass Music Awards sú od roku 2005 upísaní londýnskemu labelu Ninja Tune a svoju hudbu mali možnosť predviesť už na viacerých veľkých európskych festivaloch ako Przystanek Woodstock, Glastonbury a mnohé ďalšie.

Formácia, ktorá sa preslávila najmä vďaka hitu Stompbox, má na svojom konte dosiaľ dva štúdiové albumy - Join the Q (2009) a Spirit in the System (2010), z ktorých pochádzajú single ako On the Run, S.W.A.G., Hurt Less či Take It Back. Aktuálne bodujú u drum&bassového publika so trackom No More, ktorý v trackliste bratislavskej show určite nebude chýbať.

Lístky | Facebook event


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.