Dve kapely, ktoré na jeseň 2013 vydali kritikmi oceňované albumy, sa dostali do času "medzi". Medzi dvoma krokmi, na pol ceste z domu, na pol ceste domov, medzi stavom sýtosti a hladom. Reč je o skupinách Kolowrat a Houpací koně, ktoré začiatkom júna spolu odohrajú tri koncerty.

Minulý rok vystupovali KolowratHoupací koně spoločne v Čechách, teraz prichádza na rad Slovensko. Na začiatku júna odohrajú svoje koncerty postupne v Prešove (4.6.), Košiciach (5.6.) a Bratislave (6.6.). Tí, ktorí nemajú možnosť prísť osobne, si budú môcť pozrieť bratislavské vystúpenie oboch skupín v priamom prenose cez portál Clubstreamer.eu.  

Houpací koně sú kapelou zo severu, konkrétne z Ústí nad Labem. Ako sami hovoria, vysnívali si Everest (tak znie aj názov ich posledného albumu vydaného na vlastnej značke Yannick South), ale ešte nevyliezli na Milešovku. Hillary a Tenzing, Crusoe a Piatok, košele a cigára. "Zlatý časy se končí" a otázkou je, aké začínajú teraz. Odpoveď možno nájdete na blížiacich sa slovenských vystúpeniach.


Kolowrat na Slovensku netreba obzvlášť predstavovať. Gitaroví melancholici, ktorí majú nohy vychodené z dlhých rovných ulíc, pričom vedia, že aj tá najdlhšia sa nakoniec skončí. Cesty sú totiž na to, aby sme ich prešli a zistili, čo bude za rohom. 


Miniturné Kolowrat + Houpací koně:

4. 6. - Prešov, Christiania
5. 6. - Košice, Tabačka 
6. 6. - Bratislava, Randal club

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records.

Súvisiaci interpreti: Kolowrat