Legendárny gitarista a multiinštrumentalista predstaví slovenskému publiku nový album Shockwave Supernova. V roku 1988 však gitarový virtuóz takmer zavesil kariéru na klinec kvôli problémom s turné Surfing With the Alien. Novú profesionálnu výzvu dostal vtedy Joe Satriani od legendárneho Micka Jaggera z Rolling Stones a stal sa jedným z najuznávanejších gitaristov sveta.

"Chystal som sa zrušiť turné Surfing With the Alien a jednoducho odísť. Vtedy mi zavolali kvôli konkurzu na sólové turné Micka Jaggera. Dostal som prácu a zrazu som zo zabudnutia prešiel do hypersveta s červeným kobercom. Mick Jagger nie je len rocková hviezda, je vtipný, otvorený a jeden z najštedrejších ľudí, akých som kedy stretol. Povedal mi: 'Moji zamestnanci sú aj tvoji ľudia. Využi všetky moje prostriedky na odpromovanie svojich nahrávok počas turné.' Dal mi v šou veľký sólový priestor, aby mi nezištne a s nadšením pomohol k úspechu. Vďaka nemu sa zo mňa stal sólový umelec, veľmi veľa som sa naučil," spomína Joe Satriani.

Gitarový majster Joe Satriani predstaví svoj pätnásty album v hlavnom meste Slovenska aj prvotriednymi hudobníkmi. Nový inštrumentálny album Shockwave Supernova obsahuje 15 skladieb. 
"Nie je to príbeh, ktorý má niekto nasledovať. Každá z piesní je však o pohľade človeka, ktorý spomína na celú svoju kariéru, bláznivé momenty, zúfalé okamihy, nádherné chvíle, aj na časy plné zábavy," prezradil Satriani.

Na novinke spolupracoval so zohranou zostavou: Mike Keneally (klávesy), Bryan Beller (basgitara) a Marco Minnemann (bicie). Mimochodom, Beller a Minnemann tvoria rytmickú časť uznávanej formácie The Aristocrats, ktorá tiež na jeseň vystúpi na Slovensku - 25. novembra v bratislavskom MMC a o deň neskôr v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom. Svojím muzikantským majstrovstvom prispeli na albume Joea Satrianiho aj bubeník Vinnie Colaiuta a basgitarista Chris Chaney.

Európska časť turné k nahrávke Shockwave Supernova začne 17. septembra vo Francúzsku a bude pokračovať 30 koncertmi po celom svete. Bratislavský koncert sa koná 14. októbra v Aegon aréne NTC.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Joe Satriani