Na dobré sa počkať oplatí. To platí aj pre bratislavskú skupinu Bloom, ktorej fanúšikovia museli čakať tri roky, kým sa skupina rozhodla vydať svoj debutový album. Jeho krst sa uskutoční začiatkom decembra v klube Ateliér Babylon. Pred pár dňami kapela zverejnila aj ochutnávku v podobe skladby Carousel Ride.

Prvý radový album skupiny Bloom nesie názov Let The Good Days Come a prvou ochutnávkou je pieseň Carousel Ride. Tá je zatiaľ najoriginálnejšou kompozíciou mladej kapely a v porovnaní s doposiaľ zverejnenými piesňami naznačuje veľmi zaujímavý posun. Ako budú znieť ostatné skladby albumu sa dozvieme už v novembri, kedy je naplánované jeho oficiálne vydanie.

Bloom - Carousel Ride

Na krste, ktorý sa uskutoční 3. decembra v Ateliéri Babylon, zaznejú okrem nového singla s podmanivým zvukom harfy aj ostatné skladby z nového albumu, ale aj piesne, ktoré sa na dlhohrajúci debut nedostali. Vstupenky na tento jedinečný večer sa dajú kúpiť iba na stránke Predpredaj.sk. Prvých 50 lístkov je k dispozícii za zvýhodnenú cenu.

Bloom v zostave s Igorom Ajdžim Sabom Zdroj: Zdenko HanoutBloom spolupracuje aj so známym perkusionistom Ajdžim Sabom

Skupina si na slávnostný večer prizvala aj hostí, ktorí sa podieľali na nahrávaní debutovej dosky - konkrétne harfistka Mária Kmeťková, ktorá hosťuje aj v spomínanom singli, klávesák Martin Wittgruber, speváčka Ivana Mer a pokiaľ sa podarí, tak aj basgitarista Juraj Griglák, ktorý do jednej skladby nahral kontrabas. 

"Všetko sú to vynikajúci hudobníci, a preto sa nesmierne tešíme, že si s nimi budeme môcť zahrať. Dúfam, že sa to podarí. Bude to pre nás výnimočný večer a chceme, aby bol výnimočný aj pre našich fanúšikov," teší sa speváčka Barbora Drahovská, ktorú doplnil gitarista skupiny Lukáš Kyška: "Podľa mňa našej hudbe veľmi svedčí, keď sa okrem tradičného obsadenia obohatí o farby a zvuky iných nástrojov. Budeme mať možnosť sa pohrať s náladami skladieb a aj s celkovou atmosférou koncertu. Veríme, že pre všetkých to bude silný hudobný zážitok."

Špeciálnym hudobným hosťom krstu bude nový projekt DOLEDOLE, ktorý vytvorili basgitarista, skladateľ a producent Oskar Rózsa so speváčkou Zdenkou Prednou.

Vstupenky na krst:  Predpredaj.sk


Finálna podoba albumu vznikala v Bratislave aj v New Yorku

Album Let The Good Days Come nahrávala kapela Bloom v štúdiu LVGNC za dozoru Mareka Rakovického v priebehu tohto leta. Bude obsahovať presne jedenásť skladieb, o ktorých finálny zvuk sa postarali ľudia zo štúdia Masterdisk v New Yorku.

"Jeden náš kamarát mi odporučil na internete rozhovor s dovtedy pre mňa ešte neznámym Vladom Mellerom. Slovákom, ktorý emigroval do Ameriky a mastroval albumy pre Pink Floyd, Paula McCartneyho alebo Johnnyho Casha. Nakontaktovala som sa naňho a on ma odporučil na Marka Santangela, ktorý zase pracoval na projektoch Michaela Jacksona, Red Hot Chili Peppers, Michaela Bublého, Kanye Westa a iných. Bolo to prvé mastrovacie štúdio, ktoré sme oslovili a po zaslaní ukážky sme iné už ani nehľadali," prezradila charizmatická speváčka Barbora.

Informácie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Marek Kučera. Viac na www.bloomband.sk a www.facebook.com/bandBloom.

Foto: Tibor Šuchta - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bloom