Anglická speváčka Lily Allen napísala skladbu Something's Not Right, ktorá znie v novom filmovom stvárnení príbehu o Petrovi Panovi, pre svojho zosnulého syna. Tridsaťročná interpretka prezradila informáciu v utorok na Twitteri.

"Dnes je to päť rokov odkedy ma hospitalizovali. O štyri dni neskôr som porodila krásneho chlapčeka, ktorý to však, bohužiaľ, nezvládol. Nezvyknem sa deliť s takýmito vecami verejne, ale napísala som túto pieseň na jeho pamiatku," uviedla speváčka a dodala, že fanúšikovia môžu na počesť jej zosnulého syna prispieť na charitatívny projekt Sands.

Chlapček, ktorého Lily Allen kvôli vírusovej infekcii porodila predčasne už v šiestom mesiaci, bol prvým potomkom speváčky a jej manžela Sama Coopera, za ktorého sa vydala v roku 2011. Dvojica spolu vychováva dve dcéry, ktoré sa narodili v rokoch 2011 a 2013. Interpretka predtým prišla kvôli potratu aj o dieťa, ktoré čakala v roku 2008 s Edom Simonsom z dua The Chemical Brothers. S hudobníkom sa následne rozišla.

Pieseň Something's Not Right pochádza zo soundtracku filmu Pan: Cesta do Krajiny-Nekrajiny režiséra Joea Wrighta, ktorý je aktuálne aj v slovenských kinách.


Okrem emotívnej skladvy je súčasťou spomínaného filmu aj ďalšia jej doposiaľ nevydaná pieseň Little Soldier.


Lily Allen po prvý raz predstavila verejnosti svoju hudbu v roku 2005, keď zverejnila niekoľko skladieb na portáli MySpace. So singlom Smile z debutovej nahrávky Alright, Still (2006) ovládla britský singlový rebríček. Komerčne úspešný album jej priniesol i nominácie na BRIT Award či Grammy. O tri roky neskôr uzrela svetlo sveta druhá štúdiovka It's Not Me, It's You, ktorú v roku 2010 nominovali na BRIT Award v kategórii Najlepší britský album a Allen si z ceremoniálu odniesla sošku pre Najlepšiu britskú sólovú interpretku. Z tejto nahrávky, ktorá sa umiestnila na vrchole britského albumového rebríčka, pochádzajú úspešné single ako The Fear a Not Fair.

Allen má na konte aj tri prestížne ceny Ivor Novello, ktoré udeľuje Britská akadémia textárov, skladateľov a autorov (BASCA). Speváčka ohlásila koniec kariéry v roku 2009, no k hudbe sa vrátila, pretože sa údajne doma nudila. Na jar 2014 vydala tretí štúdiový album Sheezus, s ktorým opäť dobyla UK Chart. Najúspešnejším singlom sa stala kontroverzná skladba Hard Out Here, prostredníctvom ktorej speváčka so sebe vlastnou iróniou kritizovala prehnané požiadavky hudobného priemyslu na výzor ženských speváčok.

Text: SITA, Hudba.sk
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Lily Allen