Sympatický rodák z Trenčína, bluesový gitarista a spevák Jerguš Oravec, preživa v posledných dňoch hektické, no veľmi pozitívne a plodné obdobie. So svojím triom sa nedávno vrátil z Bruselu, kde na medzinárodnej súťaži bluesmanov úspešne reprezentoval Slovensko. Jeho ďalšou novinkou je videoklip k piesni Cry.

V polovici marca prijala metropola Európskej únie svetovú bluesovú špičku, medzi ktorou nechýbal ani mladík Jerguš Oravec a na prestížnej súťažii urobil našej krajine veľmi dobré meno. "Na European Blues Challenge sme sa dostali vďaka víťazstvu v slovenskom kole, kde sme porotu zaujali najmä energiou a vlastnou tvorbou. V rovnakej zostave sme sa predstavili aj pred preplnenou halou Ancienne Belgique. Bol som milo prekvapený, keď sa nám pri skladbe Get Away podarilo rozospievať živelné publikum," opisuje mladý hudobník svoje dojmy z Bruselu.

Jeho vystúpenie nenechalo chladným ani prezidenta americkej The Blues Foundation Jaya Sielemana, ktorý na Jergušovu adresu nešetril slovami chvály. Bezprostredne po skončení koncertu ho prišiel povzbudiť, pretože v Slovákovi vidí obrovský potenciál. "Páčilo sa mu naše zapálenie pre hudbu. Jeho pochvalné slová ma motivovali do ďalšej tvorby. Verím, že to nebolo naše posledné stretnutie," hovorí Jerguš s úsmevom.

Po príchode na Slovensko talentovaný bluesman predstavuje videoklip k skladbe Cry, ktorá sa už onedlho objaví na pripravovanom CD. "Ide o prvú nahrávku s novým bubeníkom Matejom Rumanom. Minimalistickú pieseň som zložil počas jednej z improvizácií s kamarátmi. Text som mal už dlhšiu dobu odložený v šuflíku, k hudbe mi vďaka atmosfére zapasoval," dodáva hudobník. Tvorcom a režisérom videoklipu je multitalentovaný umelec Tomáš Moravanský, pre mnohých známy ako Panáčik. Ide už o druhú spoluprácu Trenčanov, prvýkrát sa tak stalo v prípade klipu k piesni Povedz

Ak si chcete v príjemnej atmosfére vychutnať Jergušovu tvorbu naživo, máte tak možnosť urobiť už tento štvrtok (2.4.) v Bratislave. V klube Re:fresh sa okrem hudobníkovho predstaví aj bratislavská kapela The Lovely Pimps. Ďalšie Jergušove kroky môžete sledovať aj na jeho facebookovej stránke.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Jerguša Oravca Matúš Kvas.

Súvisiaci interpreti: Jerguš Oravec