Anglická indierocková kapela alt-J zverejnila skladbu In Cold Blood, ktorá je druhým singlom z pripravovanej tretej štúdiovky s názvom Relaxer. Tá sa nakoniec dostane do predaja už 2. júna, hoci pôvodný termín vydania bol o týždeň neskôr.

Prvou ukážkou z novinky bola pieseň 3WW, ktorú zverejnili začiatkom marca. Album bude obsahovať celkovo osem skladieb vrátane včera zverejnenej In Cold Blood. Mesiac po vydaní albumu skupina prvýkrát vystúpi na Slovensku na festivale Pohoda, ktorý sa uskutoční od 6. do 8. júla na trenčianskom letisku.


Tracklist albumu Relaxer:

1. 3WW
2. In Cold Blood
3. House Of The Rising Sun
4. Hit Me Like That Snare
5. Deadcrush
6. Adeline
7. Last Year
8. Pleader

Formácia alt-J vznikla v roku 2007, keď sa Gwil Sainsbury, Joe Newman, Thom Green a Gus Unger-Hamilton stretli počas štúdií na univerzite v anglickom Leedsi. Debutový album An Awesome Wave vydali v roku 2012 a získali zaň Mercury Prize či Ivor Novello Award. O dva roky neskôr nasledovala nahrávka This Is All Yours. Kapela sa tiež podieľala na soundtracku filmu Leave To Remain (2013) režiséra Brucea Goodisona. Od januára 2014 skupina funguje bez gitaristu a basgitaristu Sainsburyho. 

Zdroj: SITA
Foto: Adam Green

Súvisiaci interpreti: Alt-J