Rodina člena skupiny Bee Gees Robina Gibba, ktorý 20. mája prehral boj s rakovinou, pripravuje verejnú rozlúčku. Uskutočniť by sa mala v septembri v londýnskej Katedrále svätého Pavla. Speváka, ktorý skonal vo veku 62 rokov, pochovajú v júni v mestečku Thame v Oxfordshire alebo jeho blízkom okolí.

Na súkromnom pohrebe zaznejú piesne od Bee Gees, ale i Roya Orbisona a tiež Gibbove obľúbené chorály Jerusalem a I Vow to Thee, My Country. Gibbove zdravotné problémy sa začali v roku 2010, keď musel podstúpiť operáciu pre blokádu čriev, ktorá v roku 2003 zabila jeho brata Mauricea. Neskôr mu diagnostikovali rakovinu hrubého čreva, ktorá sa rozšírila aj do pečene.

Vo februári vyhlásil, že sa takmer vyliečil a so svojím synom Robinom-Johnom pracoval na klasickom hudobnom diele Titanic Requiem, ktoré 12. apríla pri príležitosti stého výročia potopenia lode v Londýne predviedol Kráľovský filharmonický orchester. Zúčastniť sa mal aj Gibb, no pre zdravotné problémy sa mu to nepodarilo.

V sobotu 14. apríla médiá priniesli informácie, že je v kóme, z ktorej sa prebral o týždeň neskôr. Podľa spevákovho syna mu napokon zlyhali obličky. "Bol nadopovaný sedatívami, pomocou ktorých sa mal vyrovnať s účinkami chemoterapie, no jeho pečeň ich nedokázala vstrebať. Zhoršovalo sa to až do chvíle, keď to začalo ovplyvňovať funkciu obličiek," uviedol Robin-John.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Tracy Brand

Súvisiaci interpreti: Bee Gees, Robin Gibb