Bratislavská skupina Space Recorder sa po účinkovaní na festivale Bažant Pohoda v roku 2009 na istý čas stiahla do tvorivého ústrania. Počas uplynulých rokov v nej došlo k viacerým zásadným zmenám. Formácia opustila vody indietronicy a začala hrať výlučne živé nástroje, no najdôležitejšou zmenou je personálna zmena za mikrofónom.

Nová speváčka Sasha (Alexandra Malá) priniesla do výsledného prejavu výraz, ktorý kapelu kvalifikuje nielen na výborný zvuk z nahrávky, ale aj veľký poslucháčsky zážitok na koncertoch. Najbližšia príležitosť vypočuť si kapelu naživo sa naskytne vo štvrtok 11. júna, kedy skupina vystúpi v bratislavskom Flame Music Bare.

Skupina Space Recorder za uplynulých päť rokov pripravila 15 nových pesničiek, z ktorých začiatkom roka štyri nahrala na pripravované Demo EP. Prvý singel, ktorý kapela pred pár dňami zverejnila, je If I Had Money To Burn. K pesničke vznikol aj videoklip. Súčasnú zostavu kapely tvoria okrem speváčky aj Richard "Rucho" Ďurana (texty, hudba, gitara), Timotej Strieš (basa), Roman Piška (gitara) a Milan Hvizdák (bicie).


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Richard "Rucho" Ďurana.