Fanúšikovia už nefungujúcej britskej kapely Joy Division môžu navštíviť prvú oficiálnu webstránku skupiny. O jej spustení informovali v piatok prostredníctvom profilu formácie na sociálnej sieti Facebook. Webstránka ponúka históriu skupiny, diskografiu, ukážky tvorby, fotografie, obchod ale aj sekciu novinky.

V novinkovej časti stránky Joydivisionofficial.com minulý týždeň zverejnili informáciu, že albumy skupiny vyjdú toto leto v reedícii na vinylových platniach. Stane sa tak pri príležitosti 35. výročia vydania ich najznámejšieho singla Love Will Tear Us Apart. Reedície albumov Unknown Pleasures (1979) a Closer (1980) vyšli v pondelok 29. júna. Nahrávky si môžete zakúpiť v kvalitnom prevedení 180-gramových vinylov.

24. júla vyjdú aj reedície kompilácií Still (1981) a Substance (1988). Pojde teda o komplet dlhohrajúcich nahrávok s hudbou Joy Division, ktoré vyšli pod značkou Factory Records.


Kapela Joy Division vznikla v roku 1976 v Salforde pri Manchestri a tvorili ju Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook a Stephen Morris. Debutovala EP nahrávkou An Ideal for Living (1978). O rok neskôr ponúkla spomínaný prvý album Unknown Pleasures. Druhú a zároveň poslednú štúdiovku Closer, ktorá obsahuje aj hit Love Will Tear Us Apart, vydala skupina 18. júla 1980, presne dva mesiace po tom, ako sa spevák Ian Curtis vo veku 23 rokov obesil vo svojom byte.

Prečítajte si: Z bytu speváka Joy Division spravia múzeum

Vypočujte si oba štúdiové albumy Joy Division na Deezeri:





- informácie o službe Deezer -

Zdroj: SITA, Joydivisionofficial.com
Foto: 

Súvisiaci interpreti: Joy Division