Švédsky víťaz tohtoročnej Veľkej cene Eurovízie dnes oznámil, že aj Praha sa stane jednou zo zastávok jeho prvého európskeho turné. Måns Zelmerlöw zavíta k našim západným susedom v októbri.

Spevák Måns Zelmerlöw, ktorý začiatkom tohto mesiaca vydal svoj šiesty album Perfectly Damaged a ešte predtým stihol so skladbou Heroes vyhrať Eurovíziu, príde na jeseň prvýkrát koncertovať do našich končín. V nedeľu 11. októbra vystúpi v pražskej Lucerne, vstupenky v cene 790 Kč (v prepočte 28,99 eur) budú v predaji už od 3. júla.

Víťazstvo bolo absolútnym snom

Måns Petter Albert Sahlén Zelmerlöw sa do povedomia švédskej spoločnosti dostal vďaka švédskej speváckej súťaži Idol (u nás SuperStar). V druhom ročníku tejto reality show v roku 2005 skončil piaty. Napriek tomu nadobudol vo Švédsku veľkú popularitu a televízni producenti ju aj využili. Obsadili ho totiž do celebritnej súťaže Let's Dance, ktorú aj vyhral.

Okrem toho sa Måns venoval aj modelingu, spieval vo švédskej verzii muzikálu Romeo a Júlia, pričom ženskú predstaviteľku si hľadal skrz televíznu šou, a v rokoch 2010 až 2012 zabŕdol aj do moderovania. Stal sa hostiteľom šou, ktorá sa vysiela vždy v lete každý utorok zo štokholmského Skansenu. V programe Allsång På Skansen spievajú návštevníci spolu s hudobnými hosťami. Hlavnú úlohu za mikrofónom prevzal aj pri národných výberových kolách do Veľkej ceny Eurovízie pod názvom Melodifestivalen.

Tejto súťaže sa zúčastnil dokopy trikrát. Najprv v roku 2007 necestoval na veľké finále do Srbska, pretože jeho pieseň Cara Mia skončila vo finále národných výberových kôl iba tretia. Skúsil to o dva roky, aby sa mohol stať súčasťou ruskej Eurovízie, no vtedy so skladbou Hope & Glory skončil dokonca ešte o jednu priečku nižšie. Ako sa vraví, do tretice všetko dobré, napokon v roku 2015 vyhral. Na margo toho sa vyjadril: "Vždy som bol fanúšikom oboch súťaží - Melodifestivalen aj Eurovízie a víťazstvo bolo mojim absolútnym snom. Pociťujem veľkú vďačnosť a už sa teším na jesenné turné - bude to úžasné stretnutie so všetkými hrdinami naprieč Európou."

Prečítajte si: Hrdinom Eurovízie sa stal Švéd Måns Zelmerlöw. Rozhodla o víťazovi politika?


Autor: Marek Majzon (zdroj: Live Nation)
Foto: Per Kristiansen