Bývalá hviezda amerického futbalu Terry Crews je aktuálne tvárou, resp. telom novej hudobnej reklamnej kampane, ktorú si na internete pozreli milióny ľudí. A nielen pozreli, ale aj zahrali - užívatelia totiž môžu pomocou Crewsovho svalstva vytvárať vlastné skladby. Pozrite si ukážkové video a prečítajte si, ako to vlastne funguje.

Interaktívna reklama na vodu po holení značky Old Spice s Terrym Crewsom v hlavnej úlohe má príznačný názov Muscle Music. Za týždeň od zverejnenia na videoportáli Vimeo si ju pozreli vyše 3 milióny ľudí a stala sa virálnym hitom.

Unikátne video má aj totiž ďalší rozmer - po jeho skončení môžete prostredníctvom svojej klávesnice ovládať svalstvo známeho športovca a herca a nahrať si vlastnú "hudbu". Niektoré písmená spúšťajú aj rôzne špeciálne efekty, ktoré v originálnom video nie sú. Napríklad klávesa "A" divákom prezradí, čo treba jesť, aby ste mali svaly ako Terry Crews. Príjemnú zábavu!

Poznámka: Aby ste mohli ovládať zvuky s vašou klávesnicou, musíte si na Vimeo.com prepnúť Flash Player na HTML 5 prehrávač.


Old Spice Muscle Music

Vytvorenie videa, ktoré trvá len niečo vyše minúty, trvalo viac než dva mesiace a zahŕňa 150 pohyblivých komponentov. Z hľadiska spojenia reklamy a interaktivity ide o unikátny projekt. Samotný Crews je pritom ideálnou tvárou takejto prelomovej kampane, pretože sa nikdy nebál rizika, že bude vyzerať ako idiot.

"Vyzerať cool je najjednoduchšia cesta ako dosiahnuť priemernosť. Najcoolovejší týpek z mojej školy skončil v autoumyvárni. No keď sa raz pustíte do niečoho nového, otvorí sa vám svet plný príležitostí. Prijímajte aj zlyhania a nikdy s tým neprestaňte. Naučte sa zvládať nepríjemné pocity, keď robíte niečo, čo je vám proti srsti alebo keď skúšate niečo nové. Podarí sa vám tak dosiahnuť veci, o ktorých ste ani nesnívali," prezrádza svoj recept na úspech.

Zdroj: Vimeo.com, Digitaltrends.com
Foto: screenshot