Americká speváčka Aretha Franklin plánuje 21. októbra vydať album coververzií. Novinka s názvom Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics ponúkne prerábky desiatich skladieb, ktoré v minulosti nahrali Alicia Keys, Etta James, Whitney Houston, Barbra Streisand, The Supremes, Gladys Knight & The Pips, Gloria Gaynor či Dinah Washington.

Štúdiovka bude obsahovať aj pieseň Nothing Compares 2 U, ktorú napísal Prince, no preslávila ju Sinead O'Connor. Na albume Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics spolupracovali aj Clive Davis, Kenneth "Babyface" Edmonds a André 3000 známy z dua Outkast. 72-ročná interpretka už z nahrávky zverejnila prvý singel. Je ním prerábka hitu Rolling In The Deep od Adele.


Aretha Franklin sa narodila 25. marca 1942 v Memphise. Kráľovná soulu, ako speváčku prezývajú, je jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Získala 18 prestížnych cien Grammy. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka 100 najlepších speváčok všetkých čias a v roku 1987 sa stala prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V januári 2009 spievala na inaugurácii Baracka Obamu za amerického prezidenta.

Na konte má viac ako tri desiatky albumov, zatiaľ poslednú štúdiovú nahrávku s názvom Aretha: A Woman Falling Out Of Love vydala v máji 2011. Medzi jej hity patria skladby ako I Never Loved A Man The Way I Love You, Respect, Baby I Love You, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Chain Of Fools, (Sweet Sweet Baby) Since You've Been Gone, Think, The House That Jack Built či I Knew You Were Waiting (For Me), ktorú s ňou naspieval George Michael.

Tracklist albumu Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics:

01. At Last
02. Rolling In The Deep
03. Midnight Train To Georgia
04. I Will Survive
05. People
06. No One
07. I'm Every Woman/Respect
08. Teach Me Tonight
09. You Keep Me Hangin' On
10. Nothing Compares 2 U

Zdroj: Nme.com, SITA
Foto: AP Photo/Matt Rourke

Súvisiaci interpreti: Aretha Franklin