Britská folk-rocková kapela Mumford & Sons vystúpi 19. mája vo viedenskej Stadthalle a o deň neskôr v pražskej O2 Aréne. Formácia sa tam zastaví v rámci turné, počas ktorého predstaví aj skladby z ostatného albumu Wilder Mind.

Nahrávka vyšla tento rok v máji a obsahuje celkovo dvanásť piesní, medzi ktorými sú aj single Believe, The Wolf a Ditmas. Štúdiovka sa umiestnila na prvej priečke amerického rebríčka Billboard 200 a dobyla aj britský albumový rebríček.

Kapela Mumford & Sons vznikla v roku 2007 v Londýne. Prvý album Sigh No More vydali v roku 2009 a len v USA z neho predali viac ako tri milióny kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom. Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (2012), s ktorou dobyli britský i americký albumový rebríček a získali za ňu cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Toto ocenenie im udelili aj v kategórii Najlepší hudobný film za snímku Big Easy Express (2012). Na konte majú celkovo štyri Billboard Music Awards, dve BRIT Awards, Ivor Novello Award či Juno Award.


Zdroj: SITA (Mumfordandsons.com, archív)
Foto: PR / Live Nation

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons