Slovenská kapela Persona Grata vystúpi 7. decembra prvýkrát v novej zostave a zároveň pokrstí svoj debutový album v bratislavskom klube Randal. Na pódiu sa stretne aj so skupinami One Second Hotel (finalista Wacken Metal Battle Slovakia) a Mind the Gap (finalista súťaže British hľadá Rockstars).

Po mimoriadne pozitívnych zahraničných ohlasoch si fanúšikovia môžu vychutnať koncertné verzie albumu skupiny Persona Grata s názvom Reaching Places High Above, ale aj nové piesne z pripravovaného nového albumu. "Bude to pre nás a našich fanúšikov veľký zážitok, tešíme sa už na koncert a sme zvedaví aj na reakcie na naše nové skladby," hovorí bubeník Ján Šteňo. "Kapela sa posledný rok sústredila na prípravu starého aj nového materiálu a konečne to môžeme odpáliť naživo."

Spolu s Personou Grata si na pódiu budú môcť všetci prítomní vychutnať aj nový objav slovenskej prog-rockovej scény, finalistov Wacken Metal Battle - skupinu One Second Hotel, ktorá sa znova vracia do Bratislavy. "Tentokrát budeme v plnej zostave so svojím 45-minútovým setom, počas ktorého okrem debutového EP One Second Hotel zahráme aj skladby z pripravovaného albumu pre rok 2014," hovorí Jakub Tirčo, gitarista a zakladateľ OSH.

Čerešničkou na torte bude vystúpenie crossoverovej úderky z Bratislavy - skupiny Mind the Gap, finalistov súťaže British hľadá Rock Stars. "Tešíme sa na krátku prestávku v štúdiu od nahrávania nášho debutového albumu," hovorí Jozef "Yogi" Graus, basgitarista a manažér skupiny. "Hranie naživo je to, čo nás baví najviac. Naša hudba naplní energiou Randal."

Spoločný koncert a krst albumu albumu Reaching Places High Above prebehne už 7. decembra v bratislavskom klube Randal. Začiatok je naplánovaný na 20:00 a vstupenky budú v predaji za 5 eur.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Marta Glinická, PR manažérka Personta Grata.

Foto: Facebook.com/personagrataband