Obyvatelia Singapuru sa snažia zamedziť silvestrovskému koncertu amerického speváka Adama Lamberta. V petícii, ktorú podpísalo viac ako 20-tisíc ľudí, uviedli ako hlavný dôvod nespokojnosti s vystúpením interpretovu sexuálnu orientáciu. Homosexualita je totiž podľa nich v rozpore s hodnotami väčšiny obyvateľov krajiny.

"Povolenie umožňujúce Adamovi Lambertovi vystúpiť na Countdown 2016 je prejavom bezohľadnosti voči hodnotám väčšiny Singapurčanov zastávajúcich rodinu, ktorí dôsledne odolávajú propagácii západných myšlienok o rodinných hodnotách a spoločenských modeloch," uviedli v petícii, v ktorej sa tiež odvolali na spevákovo vystúpenie na American Music Awards 2009, kde sa na pódiu bozkával s jedným z hudobníkov.

Koncert 33-ročného rodáka z mesta Indianapolis v štáte Indiana však podporili jeho fanúšikovia a fanúšičky vlastnou petíciou, ktorá má viac ako 24-tisíc podpisov. Organizátori podujatia vyhlásili, že spevákovu účasť na hudobnej slávnosti neplánujú zrušiť.

Adam Lambert je finalistom ôsmej sezóny American Idol a debutovú štúdiovku For Your Entertainment vydal v roku 2009. Nahrávka sa umiestnila na tretej priečke amerického rebríčka Billboard 200. S druhým albumom Trespassing (2012) tento rebríček aj dobyl. Tento rok v júni vydal zatiaľ posledný počin The Original High, s ktorým obsadil v Billboarde 200 opäť tretie miesto. Vďaka singlu Whataya Want From Me ho nominovali na cenu Grammy. Známym je tiež vďaka hosťovaniu v legendárnej britskej kapele Queen.

Zdroj: SITA (Digitalspy.com, archív)
Foto: Facebook.com/AdamLambert

Súvisiaci interpreti: Adam Lambert