Pseudonym Mike Lark prvýkrát použil v roku 2011, keď sa predstavil ako producent v rámci projektu Dynamo Team. Teraz sa k svojej elektronickej identite opäť vracia a ponúka novinku You Better Run. Pri tvorbe videoklipu sa inšpiroval americkými tínedžerskými časopismi zo 60. rokov. V klipe si zahrala modelka Michaela Kohútová.

Skladby Dynamo Teamu uspeli na Slovensku aj v zahraničí, no Michal "Štofo" Štofej priznáva, že nastal problém s koncertným prevedením. "Žiadna z foriem Dynamo Teamu totiž nefungovala dosť dobre naživo. Preto som sa aktuálne rozhodol, že budem nové tracky produkovať a naživo hrávať ako DJ Mike Lark," oznamuje hudobník.

Ku skladbe You Better Run si Štofo prizval kanadskú speváčku, ktorá chce zostať v anonymite, a londýnskeho mixážneho majstra. Oboch našiel cez internet. "Svet je teraz tak výborne prepojený, že môžem sedieť pri krbe v Horných Orešanoch a spolupracovať s ľuďmi z opačných kútov planéty," pochvaľuje si. Na skladbe spolupracoval tiež Peťo Letovanec alias Trumpetix.


Klip s citáciami z amerických teenage časopisov zo 60. rokov

Pri tvorbe klipu k piesni You Better Run, o ktorej hovorí ako o svojej zvukovo najlepšej veci, sa hudobník inšpiroval americkými časopismi pre mládež zo 60. rokov. "Na narodeniny som dostal od kamaráta hrubý zväzok amerických časopisov 16 Magazine zo 60. rokov. Je to pre mňa ako fanúšika Beatles zábavné a inšpiratívne čítanie. Skupiny, ktoré my považujeme za legendárne, boli vtedy prezentované tínedžerskému publiku podobne ako dnešné pop idoly - s pikoškami zo súkromného života," vraví Štofo.

"Nadpisy článkov z časopisov ma inšpirovali k tvorbe sloganov, ktoré sa objavujú vo forme nápisov vo videoklipe You Better Run. Je asi len otázkou času, kedy sa dostanú aj do samotných textov mojich nových skladieb," hovorí s úsmevom hudobník. Pieseň You Better Run je teda prvou zo série pesničiek, ktoré chce Michal Štofej postupne vydávať ako DJ a producent Mike Lark.


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Dynamo Team, Hudba z Marsu