Každá piata žena na Slovensku a v Českej republike je týraná. Túto trinástu komnatu sa v závere minulého roka rozhodla otvoriť formácia Mafia Corner a speváčka Tereza Kerndlová. Na tabuizovanú tému upozornili singlom Byť, či nebyť, ku ktorému aktuálne natočili aj videoklip.

Mafia Corner uviedli nový singel symbolicky v novembri, pretože práve tento mesiac je spojený s bojom proti domácemu násiliu. "Mnoho žien si myslí, že problémom sú ony a od svojho partnera si takéto správanie zaslúžia. Tým, že o tom nehovoria nahlas, upadajú do ešte väčšej priepasti. Najviac ma však zaráža, že vo väčšine prípadov si agresor, ktorý by mal byť trestne stíhaný, chodí s úsmevom po svete a chváli sa tým, aký je nedotknuteľný," zdôraznil Randy.

S myšlienkou podať pomocnú ruku ženám, s ktorými sa osud nemaznal a ich príbehy poskladal z bolesti, utrpenia a preplakaných nocí, prišiel Toy Boy. "V médiách sú čoraz častejšie prezentované príklady nezávislých žien, ktoré sú pripravené ovládnuť svet. Väčšina pop star sú však iba produkty konzumného priemyslu, ktorý sa z tohto ich umelého imidžu snaží len vytĺcť prachy. Bohužiaľ, nikto sa nezaoberá a nepoukazuje na problém domáceho násilia, lebo to nie je cool, pritom každá piata žena na Slovensku a v Česku je týraná," uviedol.

Videoklip k skladbe pochádza z dielne Rolanda Vraníka. V ňom sa pred kamerou objavila iba Tereza, ktorá sama v prázdnej hale upozorňuje na samotu žien. "Veľa žien sa so svojím trápením nezdôveruje a akékoľvek indície, napríklad modriny na tele, dokáže pred okolím dobre maskovať. Priala by som si, aby táto skladba pomohla k odhodlaniu urobiť niečo so svojím osudom nielen samotné ženy, ale aby aj spoločnosť bola vnímavejšia. Pretože ak nenájdu silu ony, môže im pomôcť niekto z blízkeho okolia," dodala Tereza Kerndlová.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó z Grand Studio.

Foto: Lukáš Dvořák

Súvisiaci interpreti: Tereza Kerndlová