Je mi to jasné. Tak znie názov nového singla speváka Tomiho Popoviča, ktorým sa vracia na hudobnú scénu a ktorý je predzvesťou jeho pripravovaného albumu. Vyjsť by mal v decembri tohto roka. Na novinke si s Tomim zaspievala aj speváčka Ronie a dvojica včera k piesni zverejnila aj lyric video.

To, čo je z novej skladby Tomiho a Ronie jasné, je najmä fakt, že vydarený hudobný kúsok, za ktorým autorsky stoja samotný Tomi, Jozef Bubnár a Danny Grape, potápa jeho vlastný text. Ten je koncipovaný ako dialóg medzi mužom a ženou, jeho slabinou sú však pokusy frázovať ako v angličtine so slovenskými kostrbatými slovnými spojeniami.

Niektorí slovenskí speváci zrejme ešte neprišli na to, že snaha dávať v slovách dôraz tam, kde byť nemá, skôr trhá uši, než privodzuje príjemný pocit. Dojem kazia aj doslova nehodiace sa formulky typu: "Si úplne iná hviezda medzi špinami, tak to nepokaz..." v piesni, ktorá evokuje skôr zvodnú náladu, než drsné spovede á la rapové songy. V tomto smere sa jednoducho zle počúva už aj slovíčko "neni" v refréne.

Pieseň Je mi to jasné Tomi na svojom Facebooku okomentoval mierne ironicky slovami, že ide o "žalospev o všetkých spoločníčkach na Slovensku." To z obsahu príliš "jasné" nie je, keďže text skôr vyznieva personalizovane a sústreďuje sa najmä na ústrednú dvojicu. Napriek všetkému singel zachraňujú spevácke výkony, najmä vokály Ronie znejú veľmi moderne. Podobný štýl spievania jej pristane a nebyť prefláknutej a zle otextovanej témy, mohla mať dvojica spevákov zarobené na slušný hit, ktorý by vytŕčal medzi ďalšími desiatkami pokusov dobyť éter.

 
Text: Michaela Žureková
Foto: Facebook.com/tomiofficial, Facebook.com/RonieOfficial

Súvisiaci interpreti: Tomi Popovič