Slovenská speváčka Sima Martausová odohrá koncom novembra miniturné, v rámci ktorého sa zastaví v piatich slovenských mestách. Počas neho zaznejú aj skladby z albumu Dobrý deň, to som ja (2013). Tou najznámejšou je Normálny život, momentálne znie v rádiách nový singel s názvom Kam tento svet speje?.

Prelomový album mladej speváčky a autorky vyšiel v júni (prečítajte si našu recenziu). Odvtedy mala Sima Martausová možnosť odprezentovať ho na viacerých významných podujatiach. V auguste predskakovala na hrade Devín na akcii Tribute to Freedom hviezdam ako Dan Bárta a Jennifer Rush, v septembri zase vystúpila v show Adely Banášovej Trochu inak v SND, ktorá sa vysielala v programe televízie TA3. V októbri sa s kapelou prezentovala ako hosť počas súťaže Košický zlatý poklad a zaujala aj v priamom televíznom prenose charitatívnej akcie Noc nádejí.


Úspech má aj na internete - o album je veľký záujem na iTunes, kde minulý týždeň dokonca na pár dní dosiahol prvú priečku v kategórii albumov na našom území, a jej videá na Youtube zaznamenali od vydania nahrávky veľký nárast sledovanosti. Je preto najvyšší čas na samostatné turné, ktoré speváčka absolvuje na prelome novembra a decembra. Prvý koncert odohrá 27. novembra v Košiciach, posledný na prvom veľkom samostatnom koncerte v Bratislave - 1. decembra v Ateliéri Babylon. Prehľad termínov a miest nájdete na konci článku.

Pesničkárku bude počas koncertov sprevádzať kapela, ktorú tvoria Igor "Ajdži" Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a Martin Wittgruber (klávesy, akordeón). "Už sa nemôžem dočkať, keď s chlapcami vycestujeme na naše koncerty. Veľmi sa teším a zároveň mám rešpekt pred prvým vlastným turné. Na skúškach býva dobrá atmosféra a verím, že ju prenesieme aj na koncerty a že ľuďom, ktorí prídu, urobíme radosť," vyhlásila sympatická speváčka.

Okrem slovenského turné sa chystá aj do Prahy, kde ju čaká koncert s veľkým orchestrom na Česko-Slovenskom večeri (záznam odvysiela Slovenský rozhlas). Predstaví sa aj v rámci adventných koncertov Slovenskej televízie a po Vianociach, 27. decembra, ju budú fanúšikovia môcť vidieť počas série hudobných programov Music à la cARTe v divadle Štúdio L+S.

Vypočujte si aktuálny singel Kam tento svet speje?


Sima Martausová sa narodila v roku 1988. V roku 2009 vyhrala s piesňou Nádherný Svätý sútaž Gospeltalent a v roku 2011 jej vyšiel debutový album Vyzliecť si človeka. Presadila sa však až s druhou nahrávkou Dobrý deň, to som ja (2013). Okrem iného je tiež členkou Radošinského naivného divadla, kde účinkuje v hre Polooblačno.

Termíny koncertného turné:

27. 11. - Košice, Beerhouse
28. 11. - Poprad, Café Razy
29. 11. - Martin, Muzeum Bar
30. 11. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
1. 12. - Bratislava, Ateliér Babylon

Zdroj: SITA, PR
Foto: Veronika Valúchová